Inspectorii ANPC au oprit de la comercializare mai bine de un sfert din cantitatea de inghetata controlata.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) recomanda consumatorilor sa fie atenti cind cumpara inghetata, d
Inspectorii ANPC au oprit de la comercializare mai bine de un sfert din cantitatea de inghetata controlata.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) recomanda consumatorilor sa fie atenti cind cumpara inghetata, dupa ce mai bine de un sfert din cantitatea de inghetata controlata recent a fost oprita de la comercializare.

Principalele deficiente gasite sint: comercializarea de inghetata in stare decongelata, in ambalaje deformate, si supunerea la procese repetate de decongelare-recongelare. Asemenea probleme s-au gasit la mai multe firme, printre care SC Kaufland Romania, cu punct de lucru in Arad, SC Rewe Romania SRL - supermarketurile Penny din Buzau si Rimnicu Sarat.

Inspectorii ANPC au dispus astfel oprirea temporara de la comercializare a 28.000 de kilograme de inghetata, in valoare de 363.000 de lei, si oprirea definitiva si scoaterea din vinzare a 208 kilograme de inghetata, in valoare de 3.800 de lei.

Inspectorii au mai descoperit produse cu etichete care nu aveau inscrisa denumirea de comercializare a produsului, aromele utilizate nefiind traduse in limba romana. Totodata, au fost identificate cazuri in care erau utilizate abuziv denumiri de ingrediente sau de fructe, desi in compozitie erau doar arome.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.