O manastire a fost evacuata si principala autostrada dintre Atena si aeroportul sau international era blocata de doua incendii de padure care s-au declansat in apropierea capitalei elene, au anuntat sambata autoritatile, transmit Reuters si AFP."Aut
O manastire a fost evacuata si principala autostrada dintre Atena si aeroportul sau international era blocata de doua incendii de padure care s-au declansat in apropierea capitalei elene, au anuntat sambata autoritatile, transmit Reuters si AFP."Autostrada a fost inchisa. Doua avioane de pompieri, un elicopter si 20 de vehicule speciale incearca sa stinga incendiul", a declarat un purtator de cuvant al pompierilor, citat de Reuters.

Autoritatile au anuntat ca incendiile de pe muntele Hymettus, la est de Atena, au ajuns aproape de oras si s-a decis inceperea evacuarii unor locuinte."Situatia este dificila, focul nu a ajuns inca la locuinte, dar trebuie sa il impiedicam sa ajunga", a declarat primarul suburbiei Papagou, Vasilis Hidis, citat de AFP. Incendiul este aproape de suburbia Holargos, la mai putin de zece kilometri nord de centrul capitalei elene. Deja, in centrul Atenei miroase a fum, iar cerul este acoperit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.