Partidul Verde, Partidul Uniunea Crestin Sociala si Partidul Alternativa Ecologista au constituit vineri Alianta "Alternativa Ecologista Romana" (AER), din care mai fac parte citeva ONG-uri, fundatii si asociatii.

Alianta "Alternativa Ecologista Romana" s-a constituit oficial vineri, in cadrul Conferintei de constituire, avind la baza Partidul Verde, Partidul Uniunea Crestin Sociala si Partidul Alternativa Ecologista.

Alaturi de cele trei formatiuni au mai aderat la Alianta AER ONG "Ecomondia", Fundatia "Totul pentru Oameni", Federatia Sindicala "Postasul", Asociatia Pescarilor Sportivi Galati, Asociatia "Dreamline", Fundatia "Actiunea Ecologista Romana", Federatia "Com", Asociatia "Prodemo", Asociatia "Netline", Asociatia "Echostil", Federatia "P.H.G.", Asociatia "Miras".

Potrivit Protocolului de asociere, Alianta AER are ca obiective promovarea spiritului ecologist, protectia mediului, promovarea unor proiecte pentru dezvoltarea de resurse energetice regenerabile, a unor tehnologii de reciclare a deseurilor industriale si a materiilor prime, stoparea defrisarii suprafetelor forestiere.

In acest sens, copresedintele Partidului Verde, Robert Esanu, s-a pronuntat impotriva punerii in functiune a reactoarelor 3 si 4 de la Centrala Cernavoda.

Potrivit aceluiasi protocol, alianta nu urmareste obiective politice, ea fiind constituita in principal pentru realizarea unor obiective cu specific ecologist.

In timpul Conferintei de constituire a aliantei au existat citeva disensiuni minore cu privire la obiectivele urmarite, dupa ce Dolphi Drimer, copresedinte al Partidului Verde, a afirmat ca AER doreste puterea si accederea in Parlament.

El a fost contrazis de secretarul general al Partidului Verde, Radu Munteanu, care a precizat ca alianta nu este constituita pentru obiective politice, eventuala accedere in Parlament urmind sa fie pusa in discutie dupa compatibilizarea structurilor partidelor componente. Alianta AER va fi cirmuita de un Consiliu National de Coordonare, condus de Robert Esanu, copresedinte al Partidului Verde. Secretarul general al Partidului Verde, Radu Munteanu, a declarat jurnalistilor ca AER este dispusa sa coopteze si Partidul Ecologist Roman, condus de Petru Lificiu, pe care l-au si invitat la discutiile preliminare constituirii aliantei. (MEDIAFAX)