Comuna Jilava din judetul Ilfov a fost miercuri seara scena pe care mai multe familii de rromi s-au dat in spectacol. Martorii au putut vedea un omor si o bataie, in stil tiganesc, cu sabii si bate. Localnicii spun ca de fapt si cei cu omorul si cei cu bataia sunt rude.

Omorul intre rude a fost cel care a deschis reprezentatia. Motivul, din primele cercetari ale procurorilor, pare a fi gelozia. Respectiv unchiul isi acuza nepotul ca ar fi avut relatii conjugale cu sotia lui. Discutiile contradictorii au degenerat rapid, iar nepotul si-a ucis unchiul cu peste 20 de lovituri de cutit dupa ce, in prealabil, l-a pus jos lovindu-l cu o sticla in cap.

Miercuri seara, in jurul orelor 20.00, Politia Jilava a fost sesizata de Dispeceratul 112 ca pe strada Ana Ipatescu are loc un scandal intr-o familie de rromi. O patrula s-a indreptat catre locul indicat, dar deja era prea tarziu. Intr-o curte zacea intr-o balta de sange Stefan Vaduva, zis Fagadau, in varsta de 44 de ani. Politistii au chemat imediat Salvarea, dar medicii nu au avut altceva de facut decat sa constate decesul. Cadavrul prezenta multiple lovituri de cutit, peste 20 spun anchetatori i, dar si o lovitura in moalele capului. Nepotul victimei, Romeo Stan, zis Sentiment, a declarat politistilor ca in timp ce se afla in curte, la masa, a venit cu un Volkswagen Passat cu numarul B 63 NAS unchiul sau, Stefan Vaduva zis Fagadau. Acesta a intrat in curte si a inceput sa-i reproseze ca traieste cu sotia lui, respectiv matusa lui Sentiment. Scandalul a luat amploare, iar Romeo si-a pus unchiul la pamant dupa ce l-a lovit cu o sticla in cap. Apoi a inceput sa-l injunghie ca pe un porc. Peste 20 de lovituri de cutit au numarat anchetatorii. In apararea sa, Sentiment a declarat ca de fapt cel care l-a intepat primul cu cutitul este Fagadau si ca el nu a facut altceva decat sa se apere.