TENSIUNI  - continua investigatiile in scandalul de coruptie Departamentul de combatere a traficului de fiinte umane din Republica Moldova a audiat noi martori in dosarul retelei de eliberare frauduloasa a vizelor prin Consulatul Roma
TENSIUNI  - continua investigatiile in scandalul de coruptie Departamentul de combatere a traficului de fiinte umane din Republica Moldova a audiat noi martori in dosarul retelei de eliberare frauduloasa a vizelor prin Consulatul Romaniei de la Chisinau.  In vreme ce la Bucuresti reticenta fata de masurile luate de oficialii Ministerului moldovean de Interne este mare, iar acuzarile de politizare curg din ambele parti, ancheta deschisa de Departamentul de Combatere a traficului de fiinte umane a continuat cu audierea, joi seara, a mai multor martori in dosarul "INA TUR", firma de turism a Inei Russu. Printre acestia se numara si Vitalie Calugareanu, corespondentul Jurnalului National, al Antenei 1 si al Antenei 3 la Chisinau, care ne-a declarat: "Intr-adevar, am fost audiat joi seara in calitate de martor in dosarul in care este inculpata directoarea firmei INA TUR, Ina Russu, pentru trafic de influenta. De fapt, asa am aflat si eu ca politia a demarat propria ancheta pornind de la investigatia noastra jurnalistica, realizata impreuna cu colegii de la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie".  Detalii. Calugareanu a mai adaugat: "Acum este cert ca viza obtinuta de mine in cadrul acelei investigatii a fost perfectata prin aceeasi agentie de turism INA TUR, patronata de Ina Russ, care este arestata". In editia electronica de joi a ziarului moldovean Moldova Suverana a aparut un articol amplu in care se ofereau detalii despre sistemul prin care directoarea firmei INA TUR intermedia vize pe termen scurt si pe termen lung pentru Romania: "Toate cererile de vize inaintate Consulatului de catre INA TUR erau primite si avizate favorabil in regim de urgenta. Cererile de vize ale SRL INA TUR erau transmise prin intermediul consulului Alexandru Rus. Acesta sau alti functionari o intalneau pe Ina Russu sau pe intermediarii ei la intrarea in ambasada. Exista dovezi in acest sens care sunt relevate de un set de fotografii si inregistrari de convorbiri telefonice". In paralel, Ministerul roman al Afacerilor Externe a remis ieri un comunicat de presa prin care se face apel la autoritatile Republicii Moldova "de a utiliza canalele oficiale de dialog direct pentru a furniza probe concrete, cu nume si date certe privind presupusele ilegalitati comise sau sprijinite de catre membri ai Ambasadei Romaniei la Chisinau".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.