O descoperire arheologica de exceptie a fost facuta recent la Sarmizegetusa Ulpia Traiana de echipa de arheologi condusa de Ioan Piso, directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei (MNIT). Potrivit lui Piso, a fost descoperit cu ocazia sap
O descoperire arheologica de exceptie a fost facuta recent la Sarmizegetusa Ulpia Traiana de echipa de arheologi condusa de Ioan Piso, directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei (MNIT). Potrivit lui Piso, a fost descoperit cu ocazia sapaturilor cel mai important templu din Dacia Romana, si anume Capitoliul, respectiv templul lui Jupiter si al Triadei Capitoline, formata din Jupiter, Iunona si Minerva. Directorul MNIT a spus ca descoperirea a confirmat banuielile vechi de 25 de ani pe care le-au avut arheologii asupra localizarii celui mai important templu din Dacia Romana - Capitoliul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.