"Eu raman inca pesimist cu privire la depunere. Daca o vor depune, sunt convins ca 30 de parlamentari PSD vor fi in strainatate, 20 vor fi bolnavi si 10 nu vor vota, astfel incat motiunea sa nu treaca. Eu nu cred in seriozitatea demersului PSD", a de
"Eu raman inca pesimist cu privire la depunere. Daca o vor depune, sunt convins ca 30 de parlamentari PSD vor fi in strainatate, 20 vor fi bolnavi si 10 nu vor vota, astfel incat motiunea sa nu treaca. Eu nu cred in seriozitatea demersului PSD", a declarat Emil Boc, convins ca interesele comune dintre pesedisti si liberali vor duce la mentinerea actualului Executiv. In replica, Mircea Geoana sustine ca acestea sunt doar intrigi menite sa discrediteze demersul partidului sau. "Or sa apara tot felul de speculatii cu privire la optiuni diferite in interiorul PSD... Pentru ca o motiune care are sanse sa treaca, cum e motiunea noastra, schimba de fapt scena si configuratia politica romaneasca", a spus Geoana, citat de agentia Mediafax. Pentru a inlatura orice speculatii, deputatul PSD Ion Stan a propus partidului sa ceara vot deschis la motiunea de cenzura. "Vom cere in plenul Parlamentului sa fie aprobata procedura de vot deschis, prin ridicare de maini, iar in cazul in care nu va fi acceptat acest sistem, vom cere votul cu bile la vedere, pentru a opri orice fel de interpretare", a anuntat Stan. Numai ca propunerea acestuia contrazice regulamentul sedintelor comune ale Parlamentului care, la articolul 77, prevede expres ca votarea unei motiuni de cenzura se face in mod secret. Astfel liderii grupurilor nu vor putea controla felul in care voteaza propriii parlamentari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.