PULSUL MEDICINEI
Boala de varice nu cunoaste decat un stapan - chirurgul. Este o amagire sa creada bolnavul de varice ca inghitind anumite medicamente se vindeca de varice.

Cum sa existe un medicament in stare sa produca cresterea unor formatiuni din anatomia omului, care lipsesc din nastere in constitutia unor oameni? Cei cu varice nu au niste supape pe venele picioarelor. S-au nascut fara aceste supape al caror rol este sa nu permita sangelui decat sa urce spre inima si sa se inchida atunci cand sangele are tendinta gravitationala sa coboare in picioare.

Cu alte cuvinte, aceste supape ca niste cuiburi din loc in loc pe venele picioarelor nu permit circulatia sangelui decat intr-un sens, spre inima. La unii oameni, defectul din nastere face ca aceste supape sa nu existe pe vena, iar sangele balteste in venele picioarelor, le umfla si produce varice. Nu exista medicament care sa produca supape pe vene. Exista doar solutia chirurgicala care scoate vena devenita varice si o indeparteaza. Profesor doctor Horatiu Anghelescu a descoperit acum 45 de ani o metoda blanda - fara internare - de a scoate varicele delicat, fara sa le smulga brutal.