Consortiul Romtelecom-Sysware International a cistigat o licitatie pentru informatizarea unor localitati mici, in valoare de 20,5 milioane de dolari, a declarat ieri Iuliu Winkler, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Proiectul, cunoscut sub numele de „Economia bazata pe cunoastere", se desfasoara in 251 de localitati din opt regiuni, consortiul cistigind sapte dintre acestea, iar o alta asociere, S&T Romania-AccesNet International, a cistigat a opta regiune, valoarea fiind de 2,8 milioane de euro.

Consortiile vor finaliza proiectul in 16 saptamini. La licitatie au fost depuse 43 de oferte, alti competitori fiind Vodafone Romania si Omnilogic in consortiu, Raiffeisen Romania si Hughes Network System, precum si Orange Romania. Costul total al proiectului se ridica la 69,4 milioane de dolari, contributia Guvernului fiind de 9,4 milioane de dolari. Diferenta este asigurata printr-un imprumut acordat de Banca Mondiala.

Raportat la populatia Romaniei, proiectul se va adresa unui indice de 8,02% dintre locuitori, respectiv peste 1,7 milioane de persoane din mediul rural si urban.