Romania si SUA au incheiat negocierile privind modificarea tratatului de extradare aflat in vigoare in momentul de fata intre cele doua tari. Fara multa publicitate, actul incheiat in anul 1924 a fost renegociat, in special datorita faptului ca cei
Romania si SUA au incheiat negocierile privind modificarea tratatului de extradare aflat in vigoare in momentul de fata intre cele doua tari. Fara multa publicitate, actul incheiat in anul 1924 a fost renegociat, in special datorita faptului ca cei doi parteneri nu isi puteau extrada reciproc infractorii decat in conditiile in care faptele acestora figurau intr-o lista anexa a tratatului, care, in mod evident, nu cuprinde infractiuni specifice momentului actual, cum ar fi cele de natura informatica. Din acest motiv, in ultimii doi ani, doua cereri de extradare a unor infractori romani din domeniul IT, formulate de catre Departamentul Justitiei al SUA, au fost respinse de instantele romanesti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.