Solicitarile patronatelor si ale partidelor privind reducerea TVA la unele produse nu l-au sensibilizat pe Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor. Oficialul a declarat ieri ca diminuarea TVA la unele produse de larga necesitate ar pute
Solicitarile patronatelor si ale partidelor privind reducerea TVA la unele produse nu l-au sensibilizat pe Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor. Oficialul a declarat ieri ca diminuarea TVA la unele produse de larga necesitate ar putea fi realizata in anul 2010. „Atunci Romania se va racorda celor mai multe tari europene“, a explicat Vosganian. Reprezentantii Partidului Conservator (PC) se arata contrariati de aceasta idee, in conditiile in care „Romania a acceptat costurile integrarii, ca si celelalte state membre care practica niveluri reduse ale TVA la alimentele de baza“.

O cota redusa de TVA la alimentele de baza - idee larg dezbatuta mai ales pe fondul caniculei - nu se va aplica in Romania mai devreme de 2010. „La orizontul anilor 2010 ne vom racorda, probabil, celor mai multe tari europene care au reduceri de TVA pe anumite produse“, a spus Vosganian, citat de Mediafax. Propunerea este criticata de conservatori - initiatorii proiectului privind reducerea TVA la alimentele de baza. „Romania a intrat in UE la 1 ianuarie 2007 si a acceptat toate alinierile de preturi, mai ales cele la utilitati. Nu putem sa amanam problema pana in 2010, cand lucrurile se intampla acum“, ne-a declarat deputatul Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PC. El a dat exemplul tarilor europene, in care se practica cote reduse de TVA la produsele de larga necesitate sau chiar zero, cum este cazul Marii Britanii.

Bugetul pe 2008 nu a tinut cont de seceta
Dezbaterile pe tema reducerii TVA se anunta aprinse in Parlament, cu atat mai mult, cu cat bugetul pe anul 2008 a fost construit in conditiile mentinerii TVA la 19%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.