Bijuterii muzicale - in fata ONB se canta Verdi si Bizet
Asta-seara, de la ora 21:00, pe esplanada din fata cladirii Operei Nationale Bucuresti are loc o premiera: concertul "Promenada Operei", sustinut de artisti lirici si muzicieni romani co
Bijuterii muzicale - in fata ONB se canta Verdi si Bizet
Asta-seara, de la ora 21:00, pe esplanada din fata cladirii Operei Nationale Bucuresti are loc o premiera: concertul "Promenada Operei", sustinut de artisti lirici si muzicieni romani consacrati.Vreme de peste doua ceasuri, acordurile muzicii clasice vor rasuna in aer liber, in locul plin de poezie din Bd. Kogalniceanu. Acest concert extraordinar este un preambul al unui eveniment care va avea loc in octombrie la Sibiu, Capitala Culturala Europeana.   CONCERT GRATUIT. Spectacolul de la Sibiu se va numi "Viva Opera" si va fi sustinut in cadrul "Galei de Opera". Pana atunci, la evenimentul bucurestean din aceasta seara sunt asteptate cateva mii de spectatori. "Spectacolul organizat la Bucuresti pentru Capitala Culturala este o premiera pentru colectivul Operei Nationale. Programul concertului este exceptional. Se vor canta arii din Tosca, La Traviata, Carmen, Trubadurul si din multe alte opere celebre. Fiind gratuit, ne asteptam sa avem prezenti 2.000-3.000 de spectatori", a declarat Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor. MCC este finantatorul acestor doua manifestari culturale.   ARII CELEBRE. Pentru ca stagiunea teatrala ramane inca inchisa cateva saptamani, evenimentul din aceasta seara se doreste a fi unul cu miza dubla. Pe de-o parte, atragerea spre muzica buna a publicului larg, in viitoarea stagiune, prin interpretarea unor arii celebre, pe de alta parte, inaugurarea unei serii extinse de "promenade" - evenimente muzicale realizate in aer liber - , urmand modelul institutiilor de gen din Europa, precum Operele din Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid, Praga etc. Publicul va avea posibilitatea de a asista la un regal liric ce va cuprinde o suita de bijuterii muzicale, printre care: "Casta Diva" (Vicenzo Bellini), "La Donna e mobile" (Giuseppe Verdi), "Habanera" (Georges Bizet), "Vissi da€™arte" (Giacomo Puccini), "Figaro" (Wolfgang Amadeus Mozart), "Corul Tiganilor" (Giuseppe Verdi), "Valsul Julietei" (Charles Gounod) etc. Pe cei care nu vor rezista tentatiei de a merge la Sibiu, pentru "Gala de Opera", ii anuntam ca acest eveniment va fi de fapt un maraton desfasurat in perioada 15-21 octombrie.   Stele La Bucuresti, "Promenada Operei" va etala o pleiada de solisti ai ONB, printre care: Oana Andra, Dorina Chesei, Mariana Colpos, Felicia Filip, Mihaela Stanciu, Iordache Basalic, Pompeiu Harasteanu, Stefan Ignat, Ionut Pascu. Isi dau concursul corul ONB, pregatit de maestrul Stelian Olariu, si orchestra teatrului. Manifestarea se va desfasura sub bagheta dirijorului Iurie Florea. Evenimentul de la Sibiu va mai gazdui spectacole ale Operei de Stat din Viena si ale Academiei Baroce Europene din Ambronay.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.