CE BEM, CE MANCAM
Nu are aditivi alimentari, ingredientele fiind cele clasice. Painea Lujerul "saraca in glucide" este preparata din "faina dietetica (macinis total), gluten vital, tarate de grau, fibra solubila (inulina), drojdie, ulei vegetal,
CE BEM, CE MANCAM
Nu are aditivi alimentari, ingredientele fiind cele clasice. Painea Lujerul "saraca in glucide" este preparata din "faina dietetica (macinis total), gluten vital, tarate de grau, fibra solubila (inulina), drojdie, ulei vegetal, sare iodata, apa". Producatorul specifica pe eticheta produsului si valorile nutritionale: "valoare energetica 185 kcal/77 kj, proteine 12,5 g, glucide 29,7 g, lipide 1,8 g, fibre 6 g".


ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca producatorul respecta in mare parte specificatia de pe eticheta, painea avand intr-adevar un continut relativ scazut de glucide, 29,7 g la 100 de g de produs. De asemenea, are un continut ridicat de fibre alimentare 6%. Contine o sursa de gluten.


CONCLUZII. Specialistul ne spune ca produsul analizat poate fi consumat de toate categoriile de persoane. Painea trebuie consumata cu moderatie de supraponderali si obezi si este interzisa suferinzilor de celiachie. Diabeticii vor tine cont de aportul de glucide recomandat de medicul curant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.