Prezenta ieri, la Hotelul Marriott, pentru a semna un contract de parteneriat cu o firma de bauturi energizante, cea mai mare sportiva din toate timpurile, Nadia Comaneci, a tras un semnal de alarma privind situatia sportului romanesc. „Zeita
Prezenta ieri, la Hotelul Marriott, pentru a semna un contract de parteneriat cu o firma de bauturi energizante, cea mai mare sportiva din toate timpurile, Nadia Comaneci, a tras un semnal de alarma privind situatia sportului romanesc. „Zeita de la Montreal” considera ca nu exista un interes national pentru atragerea copiilor catre sport, dar crede ca avem un talent nativ care completeaza aceasta deficienta, iar cei care conduc destinele sportului romanesc la aceasta ora sunt potriviti sa o faca.

- Nadia, cum vezi situatia sportului romanesc in acest moment?
- Nu sunt foarte implicata in fenomen, asa ca ma feresc sa trag concluzii. Tot ceea ce vreau sa spun este ca sportul este condus de oameni foarte competenti, atat domnul Morariu, la COSR, cat si domnul Belu, la ANS, fiind extrem de priceputi. Probabil marea problema in acest moment o reprezinta mentalitatea. In Romania, desi suntem creati pentru acest lucru, copiii nu sunt indrumati catre sport.
- De ce crezi asta?
- Eu am fost, sunt si sper sa raman o femeie dinamica.
Mi-o luam pe coaja ca aveam prea multa energie, asa ca
mi-am consumat-o in sala de gimna stica. Asta este gena noastra, dar copiii de azi isi canalizeaza energiile catre altceva. In SUA, spre exemplu, peste 4.000 de copii fac in fiecare zi cate o ora de gimnastica pentru ca asta face parte din programul scolar. Dragostea pentru sport ti-o vezi acolo, in sala sau pe stadion, cand iti dai seama ca poti face un lucru frumos. In Romania, copiii nu mai sunt educati in acest spirit.

'Nu avem voie sa ne facem de rås in gimnastica>>

- Ce sanse acorzi gimnasticii romanesti la Mondialele de la Stuttgart?
- Este un moment delicat, pentru ca valorile s-au egalizat foarte mult. Va fi greu, pentru ca pretentiile vor fi uriase, iar noul cod de punctaj nu prea ne avantajeaza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.