Antrenoarea Catalinei Ponor nu exclude ca dupa Mondiale sa revina la cirma lotului national feminin de gimnastica al Romaniei.

Antrenoarea Catalinei Ponor nu exclude ca dupa Mondiale sa revina la cirma lotului national feminin de gimnastica al Romanieiroxana.maha@cotidianul.ro

„Cine rateaza aceste Mondiale nu merge la Olimpiada’’, i-a avertizat presedintele Adrian Stoica pe gimnastii din lotul national care vor participa in perioada 1-9 septembrie, la Stuttgart, la cea de-a 40-a editie a Campionatelor Mondiale. La intrecerea din Germania se vor atribui bilete pentru Olimpiada, primele 12 echipe urmind sa primeasca dreptul de a participa la Beijing. ,,Nu plecam pesimisti in Germania, ci cu un optimism realist. Avem ca obiectiv minimal obtinerea a cite una-doua medalii pentru fiecare lot: masculin si feminin. Vom deplasa o delegatie relativ numeroasa, cu echipa completa de 6 gimnasti plus rezerva", a anuntat seful FRG. Astfel, la feminin, lotul va fi compus din Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Dana Druncea, Ana Maria Tamirjan, Cerasela Patrascu si Andreea Grigore, in timp ce la masculin vor face deplasarea Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Daniel Popescu, Flavius Koczi, Adrian Bucur, Alin Jivan si Robert Stanescu.

Revenita in competitie in urma cu trei luni, dupa ce hotarise sa se retraga din activitate, Catalina Ponor va concura la Stuttgart la trei aparate: birna, sol si sarituri. ,,Obiectivul Catalinei este sa lucreze cit mai bine la cele trei aparate, iar daca va iesi si o medalie, cu atit mai bine’’, a spus antrenoarea gimnastei, Mariana Bitang. Mult mai transanta fata de obiectivul triplei campioane olimpice de la Atena este Nadia Comaneci: ,,Catalina nu merge nici pentru argint, nici pentru bronz, ci pentru aur la birna si, bineinteles, sa ajute echipa la sol. Ea are un exercitiu de mare valoare’’.

Daca in acest moment se ocupa doar de pregatirea Catalinei Ponor, antrenoarea Mariana Bitang nu exclude posibilitatea revenirii ca antrenoare la lotul olimpic. ,,Acum sint multe necunoscute, raspunsurile vor veni dupa Campionatul Mondial. Deocamdata nu mi s-a propus asa ceva. Va fi destul de greu pentru ca eu ocup si o alta functie, cea de consilier prezidential, si va fi greu sa renunt la ea’’. Competitia de la Stuttgart va costa FRG 68.812 euro.

Gimnaste asigurate Forul condus de Adrian Stoica a incheiat un parteneriat cu societatea de asigurari Euroins. ,,Speram sa aducem cit mai putine cheltuieli societatii de asigurari, pentru ca asta ar insemna cit mai putine accidentari’’, a spus Adrian Stoica. Chiar daca accidentarea s-a produs la Europene, cind inca nu exista acest parteneriat, Euroins s-a oferit sa sustina financiar interventia chirurgicala la genunchi la care Aluissa Lacusteanu va fi supusa in luna septembrie, la celebra clinica medicala de la Bologna.