Ne-am linistit. Dl Basescu Traian si-a reconfirmat brevetul de comandant de nava. Are iar Carnet de Marinar si, ceea ce-i trebuia pe un plan subtire, Certificat de Capacitate pentru ofiterii de marina. Cu aceste patalamale la mana ii poate demonstra
Ne-am linistit. Dl Basescu Traian si-a reconfirmat brevetul de comandant de nava. Are iar Carnet de Marinar si, ceea ce-i trebuia pe un plan subtire, Certificat de Capacitate pentru ofiterii de marina. Cu aceste patalamale la mana ii poate demonstra ministrului Sanatatii, in procesul de calomnie pe care i l-a intentat, ca este normal la cap. Rezulta din propriile declaratii ale proaspatului carmaci de vapor ca nu i-a trebuit cursul sa sara pe nava. Avea indoieli despre capacitatea lui profesionala si-i trebuia un atestat ca-i bun in
continuare de comandant? Dl Basescu Traian are doar certitudini, chestiile astea metafizice le paseaza in carca filosofilor din ograda.


Cursul scurt pe care l-a absolvit comandantul cu  brevet expirat in 2006 a fost intens mediatizat. Interesul presei pentru probele de foc la care a fost supus presedintele de fostii lui colegi de la "Mircea cel Batran", retrasi si ei pe mal, la CERONAV, a atins intensitatea relatarilor de la agapa intalnirii de 31 de ani a promotiei 1976. Imi aduc aminte de Dorel Popa, seful de azi al comisiei de examinare, cum intra el de emotionat la 15 august, de Sf. Maria, pe poarta resedintei lui Ceausescu de la Neptun, unde s-a derulat paranghelia pana in zori. Acolo, in lupta cu valurile din frapiere, a dat proba de anduranta dl Basescu. Acum i-a venit si dlui Basescu randul sa-i intoarca vizita. A fost primit cu ingaduinta la curs, i s-a spus ca poate sa si lipseasca, daca-i vreo treaba pe la Presedintie. N-a avut, asa ca n-a lipsit nici un minut de la simulari. E treaba dracului sa bagi ditamai petrolierul prin Bosfor, sa iesi din Rotterdam fara sa lovesti cheiurile! Floare la ureche pentru singurul student - asa a fost situatia la cursul asta, ca la referendum - doar candidatul si calculatorul! Mai greu era pentru marinari pe vremuri sa bage balotua€™ cu blugi si baxurile de Kent in Constanta. Acum totul e pe computer, simulezi; e ca la slot machine: tragi de manete si curg certificatele. Daca ai alaturi, cum a fost la examinarea finala, pe finul Marinescu, deputat PD, si el comandant de nava, esti sigur ca vii acasa. Bingo! Examenul a fost trecut cu 100 de puncte din 100. Bravo, capitane! La simulari iesim fara greseala. In lumea virtuala, mandra-i corabia, mester carmaciul. In lumea reala, directorul general al Centrului de Perfectionare este Mircea Udrea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.