Costa Brava si Costa Maresme sint doua optiuni accesibile ca pret si conditii pentru cei care vor o vacanta activa, cu plaja, shopping si ceva cultura.

Costa Brava si Costa Maresme sint cele doua zone de litoral situate in nordul Barcelonei, in provincia Catalunia. Pe linga plaja pe malul Marii Mediterane, se mai poate opta pentru sporturi nautice, parcuri acvatice, cazinouri sau excursii. Se poate merge in Barcelona, pentru a vizita diverse obiective turistice, sau in Andorra, pentru cumparaturi. „In cazul acestor zone, atractia principala o constituie apropierea fata de Barcelona. De asemenea, sint destinatii tentante prin prisma raportului calitate-pret, dar si pentru ca se afla la o distanta relativ mica de zbor fata de Romania", apreciaza Ciprian Enea, consultant la www.besttourism.ro.

In ambele zone sint atit locuri potrivite pentru distractie, cit si statiuni linistite, pentru familisti. Lloret de Mar este cea mai mare si cea mai animata statiune din zona Costa Brava si este renumita pentru numeroasele posibilitati de distractie, pentru viata de noapte sau pentru promenada cu palmieri. Familistii care merg in Costa Brava pot opta pentru Blanes, o statiune mai mica si mai linistita. „Vindem acest produs de aproximativ cinci ani. Sint oameni care merg si a doua, si a treia oara aici, iar multi se duc si pentru excursii, nu numai pentru plaja", spune Ondina Dobriban, director de programe la Paralela 45.

Capitala turistica a Costei Maresme este statiunea Calella. Se remarca prin plaja foarte lata si prin distanta mica fata de Barcelona (un drum de aproximativ o ora cu trenul). In cartierul vechi al oraselului se afla o zona comerciala. Una dintre cele mai noi statiuni de pe Costa Maresme este Santa Susana. Plaja de doi kilometri si hotelurile noi, precum si zonele de distractii sau shopping fac ca si aceasta statiune sa fie populara printre turisti.

Excursiile optionale sint tentante. Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care sint cereri si pentru sejururile de la sfirsitul lunii septembrie, inceputul lui octombrie, perioada in care nu toate zilele sint potrivite pentru a face plaja. Muntele Montserrat se afla la aproximativ 50 de kilometri de Barcelona. Merita sa se faca o excursie aici deoarece Montserrat este locul in care se afla biserica dedicata Fecioarei Maria si Manastirea Benedictina. Muzeul Montserrat adaposteste lucrari de Picassso, Dali, El Greco, Caravaggio, Degas, Monet. Evident, este recomandata si o excursie in Barcelona. Cei care vor shopping pot opta pentru o excursie in Andorra.

Preturi decente In august, un sejur de o saptamina la un hotel de 3 stele dintr-o statiune din Costa Brava sau Costa Maresme costa intre 460 si 580 de euro, in functie de perioada, in vreme ce, in luna septembrie, pretul scade la aproximativ 390-450 de euro. Pentru un hotel de 4 stele se vor plati in august peste 600 de euro, in vreme ce in septembrie preturile ajung chiar si la 450-500 de euro, in functie de perioada. Se asigura transportul, cazarea si masa in regim demipensiune.