Tragerea 6/49 are cel mai mare premiu pus in joc vreodata. Sansele de a da lovitura cu o varianta sunt de unu la 14 milioane. Procedurile vor fi supervizate de observatori ai producatorului de echipamente.


Extragerea de maine va avea cel mai mare fond de castiguri la categoria I, de aproximativ 10 milioane de euro, si, daca va avea un castigator, premiul va fi cel mai mare din istoria Loteriei. Pentru o varianta simpla, sansa de a castiga este de unu la 13.983.815 pentru Loto 6/49, iar pentru Noroc sunt de unu la 10 milioane de variante. O varianta pentru 6/49 costa 4,4 lei, iar anul acesta a fost castigat premiul la categoria I de patru ori. Dat fiind interesul foarte mare, extragerea de duminica va fi transmisa in direct. Potrivit Lilianei Ghervasuc, directorul general al Companiei Nationale "Loteria Romana", ultima extragere in direct a avut loc in martie 2004.


SUPRAVEGHERE. In privinta suspiciunilor ca extragerile ar fi aranjate, ea a precizat ca firma care furnizeaza echipamentele face parte din unul dintre cele mai mari grupuri din lume in acest domeniu. Extragerea va fi supravegheata de observatorii acestei companii care furnizeaza Loteriei echipamentele.

Loteria Romana nu are nici o raspundere fata de persoanele care joaca mai multi pe un bilet, iar acestia nu au nici o garantie ca isi vor recupera banii. Conform Lilianei Ghervasuc, proprietarul biletului este exact persoana care il va inscrie, si, din punct de vedere juridic, aceasta nu poate fi obligata in nici un fel sa imparta banii cu cei care "cotizeaza" pentru bilet. Ghervasuc a mai completat ca exista o sansa ca banii sa fie impartiti, dar numai daca depunatorul este o persoana fizica autorizata, care sa aiba contract cu Loteria Nationala.

In acelasi timp, directoarea a facut apel ca romanii sa nu isi amaneteze valori pentru a juca la extragerea de duminica, mentionand ca Loteria lupta impotriva jocului pe credit.

In Anglia, marele premiu, de 34 de milioane de lire sterline, a fost castigat dupa sapte luni.


Report si la JokerLa Joker, un alt joc organizat de Loteria Romana, nu s-a mai castigat de 65 de saptamani, in conditiile in care in luna aceasta au fost organizate trageri speciale. Reportul la Joker a ajuns la 2 milioane de euro. Ultimul castig la categoria I la Noroc dateaza si el din 6 mai, adica de 15 saptamani.
Din totalul de bani perceputi din incasari, 40% ajung in fondul de castiguri, iar alti 12% sunt destinati unui fond special, aflat la disponibilitatea Loteriei, si din care se suplimenteaza sumele atunci cand exista un castigator la categoria I.