„Hairspray“ („Secrete de culise“) este un remake dupa comedia muzicala cu acelasi nume, lansata in 1988. Filmul de anul acesta se bucura de o distributie deosebita, rolul mamei lui Tracy, protagonista peliculei, fiind jucat t
„Hairspray“ („Secrete de culise“) este un remake dupa comedia muzicala cu acelasi nume, lansata in 1988. Filmul de anul acesta se bucura de o distributie deosebita, rolul mamei lui Tracy, protagonista peliculei, fiind jucat tot de un barbat, de data aceasta este vorba de John Travolta.

Baltimore, 1962. Tracy Tumblad (Nicole Blonsky) este o adolescenta plinuta, pasionata de dans, dar si de parul tapat. La scoala nu face decat sa astepte cu nerabdare terminarea cursurilor, la ora 15.30, pentru a se grabi mai apoi spre casa ca nu cumva sa piarda un minut din show-ul televizat „Corny Collins“. Mama sa, Edna (John Travolta), este spalatoreasa cartierului, iar tatal ei, Wilbur (Christopher Walken), detine un magazin de nimicuri. Dorinta arzatoare a lui Tracy este de a fi unul dintre participantii dansatori ai emisiunii si sa castige Miss Hairspray. Edna nu vrea ca fiica ei sa se implice in show-ul televizat pentru a nu avea de suferit, insa tatal ei o sustine in a-si indeplini visul. Din cauza intarzierilor repetate la orele de curs, Tracy este trimisa, pentru o ora, la „detentie“. Aici face cunostinta cu un grup de tineri de culoare, pasionati si ei de dans, care participa la „negro day“, in cadrul aceleiasi emisiuni. Tracy reuseste sa ajunga la o preselectie si, mai apoi, sa participe la una dintre emisiuni. Impresioneaza publicul si devine foarte populara.

Planul diabolic al lui Pfeiffer nu da roade
Acum apar in scena managerul postului de televiziune, Velma (Michelle Pfeiffer), si fiica acesteia, Amber, de trei ori castigatoare a concursului de Miss Hairspray. Geloase pe popularitatea de care se bucura Tracy (aceasta devine si imaginea unui magazin), mama si fiica pun la cale un plan de discreditare a plinutei adolescente. Planul celor doua nu are insa sorti de izbanda, pentru ca Tracy are o gramada de prieteni. Relatia cu mama sa se imbunatateste, adolescenta aratandu-i o lume noua, schimbata. Scena in care Tracy si Edna se imbraca in rochii roz, cu paiete, si danseaza fericite pe strada face deliciul filmului. Filmul trateaza si problema separationismului. „Negro Day“ este scoasa din program, iar Tracy protesteaza alaturi de sute de negri iesiti in strada. Urmeaza o confruntare cu politia si Tracy este nevoita sa se ascunda pentru ca este data in urmarire.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.