Presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului, Alexandru Paunescu, a declarat ca alocarea dividendelor, in suma de circa 36 de milioane de lei, ar putea avea loc in octombrie sau noiembrie. In prezent, aproximativ 97% din capitalul Fondului Pr
Presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului, Alexandru Paunescu, a declarat ca alocarea dividendelor, in suma de circa 36 de milioane de lei, ar putea avea loc in octombrie sau noiembrie. In prezent, aproximativ 97% din capitalul Fondului Proprietatea se afla inca la stat, sub administrarea Ministerului Economiei si Finantelor, restul de 3% fiind distribuit proprietarilor deposedati abuziv in perioada regimului comunist. Tot in aceeasi adunare se va discuta posibilitatea ca Fondul sa fie autorizat sa emita obligatiuni in conditiile legii, aceasta fiind una dintre prevederile noului act constitutiv al societatii.
La inceputul lunii august, Fondul Proprietatea avea 3457 de actionari. Pe ordinea de zi a AGA se afla si discutarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, veniturile estimate de Paunescu fiind de peste 200 milioane lei. Pana la sfarsitul lunii iunie, Fondul Proprietatea a incasat dividende de 216 milioane de lei, aferente participatiilor la companiile aflate in portofoliu, cea mai mare parte, in suma de 137,44 milioane de lei, fiind pentru 2006. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.