Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a cerut, ieri, presedintelui Traian Basescu, sa dea dovada de prudenta in relatiile externe, in special in privinta Republicii Moldova, apreciind ca romanii basarabeni ar putea cadea victime ale recentelor disensiuni int
Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a cerut, ieri, presedintelui Traian Basescu, sa dea dovada de prudenta in relatiile externe, in special in privinta Republicii Moldova, apreciind ca romanii basarabeni ar putea cadea victime ale recentelor disensiuni intre Bucuresti si Chisinau. In replica la declaratia lui Basescu de marti, potrivit careia statul roman va raspunde extrem de dur in cazul scandalului diplomatic romano-moldovean, Geoana a avertizat ca escaladarea tensiunilor face deservicii celor doua tari, dar mai ales romanilor basarabeni, care se pot simti abandonati de statul roman. "Cred ca nu e bine sa participam la escaladarea acestor tensiuni, pentru a face jocurile altor interese si altor puteri de la Rasarit. Nu este firesc ca atunci cand apare un incident de genul acuzatiei de coruptie la Consulatul de la Chisinau, sa se treaca imediat la palierul politic cel mai mare, presedintele Romaniei declarand si intrand intr-un razboi politico-diplomatic de nivel maxim", a spus seful PSD, citat de Mediafax. Si premierul Tariceanu a afirmat ca relatiile cu Republica Moldova nu trebuie tensionate prin declaratii sau luari de pozitie daca se doreste intr-adevar ajutarea cetatenilor de peste Prut. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.