Filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“ al lui Cristian Mungiu (foto), premiat cu Palme d'Or la Cannes 2007, este propunerea Romaniei pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film strain, a declarat pentru Mediafax un reprezenta
Filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“ al lui Cristian Mungiu (foto), premiat cu Palme d'Or la Cannes 2007, este propunerea Romaniei pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film strain, a declarat pentru Mediafax un reprezentant al Centrului National al Cinematografiei (CNC).
Decizia a fost luata de sase critici de film - Cristina Corciovescu, Dana Duma, Magda Mihailescu, Eugenia Voda, Mihai Chirilov, Eugen Atanasiu - si de un regizor/director de imagine - Dinu Tanase.
Acestia au luat in considerare filme care au avut sau vor avea premiera intre 1 octombrie 2006 si 30 septembrie 2007 si care au rulat ori vor rula cel putin sapte zile consecutiv in aceasta perioada. Este vorba despre „Hartia va fi albastra“ - regia Radu Muntean (premiera: 13 octombrie 2006), „Lacrimi de iubire - filmul“ - Iura Luncasu (20 octombrie), „Si totul era nimic...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.