Cartea "Fii lumina mea" contine scrisori ale Maicii Tereza catre confidentul sau spiritual, Robert Van der Peet. si ofera o noua perspectiva asupra vietii sale pentru milioane de credinciosi.


LUPTA. "Zambetul meu este este un acoperamant care ascunde o mare durere. Cei care ma inconjurau credeau ca credinta, speranta si dragostea imi umpleau sufletul, ca apropierea de Dumnezeu imi umple inima. Daca ar fi stiut ei a€¦". ii scria lui Van der Peet, in 1958, comparand situatia sa cu aceea de a fi in iad marturisind ca incepuse sa aiba indoieli in ceea ce priveste prezenta lui Dumnezeu in viata sa, fapt ce denota o alta latura a personalitatii sale, una mult mai umana, plina de indoieli si mai putin de certitudini.

In septembrie 1979, cu cateva saptamani inainte de a primi Premiul Nobel pentru pace, Maica Tereza scria: "Iisus are un mod special de a te iubi. Cat despre mine, tacerea si golul spiritual sunt atat de mari incat privesc si nu vad. Ascult, dar nu aud. Buzele-mi se misca, dar nu vorbesc. Roaga-te pentru mine!".

Reverendul Brian Kolodiejchuk, autorul carti "Fii lumina mea", spune ca scrisorile a€žsunt probe in procesul de canonizare al Macii Tereza, ele vor arata oamenilor o alta parte a vietii sale, despre faptul ca era capabila sa-si continue munca in conditiile unei astfel de lupte interioare, un semn al eroismului sau spiritual".

Materialele aparute in aceasta carte au fost adunate de reprezentanti ai Bisericii Catolice din Calcutta, loc in care a inceput actiunea sa misionara de ajutorare a saracilor lumii, pentru procesul de canonizare de catre Vatican.