Biletele pentru spectacolele din 21 si 22 septembrie pe care compania Maurice Bejart le va sustine la Teatrul National Bucuresti au fost vandute integral. De la casa de bilete a Salii Palatului am aflat ca, pana ieri, au fost vandute circa 3.600 de b
Biletele pentru spectacolele din 21 si 22 septembrie pe care compania Maurice Bejart le va sustine la Teatrul National Bucuresti au fost vandute integral. De la casa de bilete a Salii Palatului am aflat ca, pana ieri, au fost vandute circa 3.600 de bilete pentru cele doua zile de spectacol (adica 1.800 in fiecare zi de spectacol, "cate locuri are sala", ni s-a explicat, cu toate ca Sala Mare a TNB numara 1.155 de locuri. Un calcul elementar arata ca de doua ori 1.155 nu poate depasi 2.310... locuri. Am intrebat si ne intrebam unde va sta diferenta de 1.290 de spectatori. Singurul raspuns exact ar fi: un om si jumatate pe loc. Sau poate ca s-a extins, intre timp, Sala Mare a TNB, fara a se actualiza numarul locurilor pe site-ul institutiei?! Ma rog, dupa cum se poate constata, noi suntem "tari" si la multiplicarea cifrelor...Deocamdata, trei lucruri sunt sigure: pretul biletelor a fost de 50 si 100 de lei; spectacolul celebrei Companii Bejart Ballet, eveniment desfasurat in cadrul Festivalului "George Enescu", face furori in lume; bucurestenii, cati au fost inspirati sa se grabeasca pana ieri, vor avea ocazia sa vada un spectacol-colaj intitulat "L'Amour et la Danse". Acesta include cele mai frumoase creatii ale coregrafului Maurice Bejart incepand din 1960, selectate personal de acesta. Inspirat de muzica clasica de la Stravinski, Berlioz, Mozart, la Gounod, Bellini, Strauss si moderna - Mikis Theodorakis, Jacques Brel, Freddy Mercury - precum si muzica traditionala din Ciad, spectacolul - o calatorie coregrafica avand ca tema dragostea - se adreseaza celor mai diverse gusturi. "L'Amour et la Danse" a fost jucat pana acum in doar patru orase - Paris, Montreal, Tokio si Bruxelles - iar pana la sfarsitul lui 2008 sunt programate spectacole in alte trei orase (in afara de Bucuresti) - si anume in Barcelona, Tokio si Atena. Romania a fost, in 2000, prima tara din Europa Centrala si de Est in care Bejart Ballet a prezentat un spectacol.Dansator, apoi coregraf, Maurice Bejart, nascut la Marsilia in 1927, creeaza in 1960, la Bruxelles,"Le Ballet du XX e siecle", o companie internationala in fruntea careia Bejart strabate intreaga lume. Un sfert de secol mai tarziu, Bejart se stabileste la Lausanne unde "Le Ballet du XX e siecle" devine "Bejart Ballet Lausanne". In 1992, Bejart se hotaraste sa reduca numarul dansatorilor la treizeci pentru a "regasi esenta interpretului". Printre numeroasele balete create pentru aceasta companie, se cuvin amintite "Ring um den Ring", "Le Mandarin merveilleux", "King Lear - Prospero", "Á propos de Sheherazade", "Le Presbytere... !", "Mutationx", "La Route de la soie", "Le Manteau", "Enfant-Roi", "La Lumiere des eaux" et "Lumiere". In 2005 el a creat "L'Amour - la Danse", spectacol-colaj ce cuprinde fragmente din cele mai faimoase balete. Acestora li se adauga "Zarathoustra - Le Chant de la danse", cea mai recenta mare creatie mondiala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.