Primul va incasa circa 400.000 de euro in urma meciului pentru titlul mondial, al doilea, putin peste 100.000.

Doi pugilisti romani, ambii legitimati la clubul canadian Interbox, au ajuns sa se bata in aceasta toamna pentru titluril
Primul va incasa circa 400.000 de euro in urma meciului pentru titlul mondial, al doilea, putin peste 100.000.

Doi pugilisti romani, ambii legitimati la clubul canadian Interbox, au ajuns sa se bata in aceasta toamna pentru titlurile mondiale. Primul va intra in ring Adrian Diaconu, pe 29 septembrie, aproape o luna mai tirziu, pe 19 octombrie, punindu-si manusile si Lucian Bute. Chiar daca ultimul este mult mai bine cotat, diferentele dintre bursele celor doi sint enorme si ele au o singura explicatie: promotorul Don King.

Clubul Interbox a anuntat joi ca a pus in vinzare biletele pentru meciul dintre Lucian Bute si columbianul Alejandro Berrio (cu preturi intre 35 si 280 de euro), pentru titlul mondial IBF, categoria supermijlocie, care se va desfasura la Montreal. Bursa cistigurilor pentru aceasta partida este de 519.000 de euro, insa romaul va incasa doar 25% din aceasta suma. Pentru comparatie, confruntarea in ring dintre Adrian Diaconu si americanul Chad Dawson, organizata de Don King, va avea o bursa de 1,385 milioane de dolari. Indiferent de deznodamintul meciului, romanul va incasa 415.000 de dolari, cea mai mare suma primita vreodata de un pugilist roman care este challenger la titlul mondial. Ca o comparatie, ultimul pugilist roman care a fost challenger la un titlu mondial, Leonard Doroftei, a incasat numai 60.000 de dolari pentru meciul disputat pe 7 ianuarie 2002, la San Antonio, cind a devenit campion mondial in urma victoriei contra argentinianului Raul Balbi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.