La postul de televiziune OTV a fost difuzat, miercuri seara, un mesaj anonim in care se preciza ca o ruda de-a Lilianei Ghervasuc, directoarea Loteriei Romane, a castigat 500 de milioane de lei la jocul de noroc 6 din 49. ZIUA a verificat informat
La postul de televiziune OTV a fost difuzat, miercuri seara, un mesaj anonim in care se preciza ca o ruda de-a Lilianei Ghervasuc, directoarea Loteriei Romane, a castigat 500 de milioane de lei la jocul de noroc 6 din 49. ZIUA a verificat informatia care s-a dovedit a fi una reala. Norocosul castigator se numeste Marin Toma, din satul Novaci, judetul Giurgiu, si este cumnatul secretarei care acum se ocupa de destinele Loteriei. Reporterii ZIUA s-au deplasat in localitatea giurgiuveana si au stat de vorba cu mai multi consateni de-ai lui Marian Toma, zis Ciaric, care ne-au confirmat faptul ca acesta a castigat cateva sute de milioane de lei. Mai mult, satenii spun ca Ciaric a pus mana pe cele aproximativ cinci sute de milioane dupa ce cumnata sa a ajuns la carma Loteriei Romane. Lucru negat de Liliana Ghervasuc care ne-a declarat ca Marian Toma a castigat cu aproximativ doi ani inainte ca ea sa fie instalata in fruntea Loteriei.
"Bai, stii de ce ai tu datorii la bufet? Iti spun eu! Ca nu esti cumnata directoarei de la Loto. Daca erai Ciaric, acum nu trebuia sa bei pe datorie!" Dialogul are loc pe o scena improvizata, pe terasa birtului din satul Novaci, judetul Giurgiu. Actorii sunt taranii locului care se roaga de carciumar sa le dea bautura pe datorie. Personajele invocate de actorii de ocazie sunt directoarea Loteriei Nationale si fruntas al Partidului Conservator, Liliana Ghervasuc, respectiv cumnatul ei, Marian Toma zis Ciaric. Acesta din urma a castigat 500 de milionae de lei vechi la jocul loto 6 din 49. Ciaric este un tanar care "o tine pe sora" (n.r. - este casatorit) sefei Loteriei Nationale. <<Lasa ca e prost, a castigat atatia bani si tot muritor de foame e!>>, vocifereaza unul dintre tarani. Altul mai in varsta intervine promt: "Lasa-l ca nici tu nu faceai nimic cu banii aia. Iar Ciaric a dat banii femeii!". "Care femeie?", se agita primul. Cel batran, calm, ii raspunde: "Lilianei! Sorei neveste-sii!". Ulterior, am aflat ca batranul are informatii bune. Intr-adevar, o parte din banii castigati au ajuns in buzunarul Lilianei Ghervasuc. Aceasta a si recunoscut in discutia pe care am avut-o cu ea ca a primit o parte din castigul cumnatului sau, iar banii i-a cheltuit cumparand accesorii vestimentare.
Abonat la castiguri
Disputa se poarta in continuare, se mai comanda un rand de bere, evident pe datorie, iar oamenii dezbat sansele de a castiga marele pot.
Ciaric este un om al locului care prin intamplare, cu niste ani in urma, a devenit sotul surorii Lilianei Ghervasuc.
Om la locul lui, imediat dupa ce cumnata sa a ajuns mai marele Loteriei, a devenit un patimas jucator la loto. Satenii sustin ca Ciaric a castigat in repetate randuri, toate castigurile fiind la categoria a II-a sau a III-a.
Recent,a cumparat un bilet cu care a castigat la categoria a II-a jumatate de miliard de lei si o masina. Ciaric are casa parinteasca in Novaci, dar de ani de zile nu mai locuieste "la tara". Casa batraneasca de pe ulita cu cimitirul, din "satul vechi", este locuita doar de mama norocosului cumnat.
Fuga din Novaci
Pe ulita unde se afla carciuma in care s-a petrecut scena de mai sus se mai afla un birt. Unde nu se bea pe datorie. "Acolo beau politaii si cu alde Ciaric", spune unul dintre consumatorii de la prima carciuma.
Intr-adevar, sub prelata galbena a celui de-al doilea birt este parcata o Dacie alba, un ATV si un BMW. Pe terasa, cativa clienti imbracati cu maieuri, bermude si cu telefoane mobile scumpe puse pe masa. Printre ei se afla si Ciaric, castigatorul la loto si cumnatul Lilianei Ghervasuc. Beau. Tot bere ieftina ca si taranii care tanjesc dupa marele pot. Se aude clar ce discuta Ciaric cu colegii de masa. Tot despre loto si despre marele pot. Posesorul ATV-lui, conform taranilor, un politist bucurestean, este curios sa afle daca Ciaric a cumparat sau nu bilete pentru extragerea de duminica. Ciaric, da din maini si cu lehamite ii spune: "Nu ma intereseaza, nu mai joc!". Surprinsi, ceilalti refuza sa il creada pe cumnatul norocos. Ei incearca sa afle daca se poate "manari" ceva la extragere. Ciaric rade si iar da din maini. Cumnatul Lilianei Ghervasuc ne observa si pleaca. Lasa niste bani pe masa si se repede la portiera Daciei castigate de la Loterie. Se urca si pleaca in tromba. Nimeni nu reuseste sa-l opreasca. Partenerii de masa raman cu gura cascata, iar ghidul nostru o ia la fuga dupa masina, dar in zadar. Ciaric nu vrea sa stea de vorba cu noi. Incercam sa-l gasim prin sat. Ne ducem la casa parinteasca. "Acum un minut a plecat la Bucuresti", spune o vecina curioasa a mamei lui Ciaric. Batranica vrea sa afle de ce il cautam pe "baiat". Cand vine vorba despre castigurile la loto femeia se schimba la fata: "Pai si ce vreti? Normal sa castige, doar e cumnatul directoarei de acolo! Nu mai sta pe aici, a plecat la oras, ca doar are bani".
Banii lui Ciaric au ajuns si la Liliana Ghervasuc
ZIUA a stat de vorba cu directoarea Loteriei Nationale pentru a afla de la aceasta daca intr-adevar vreo ruda de-a ei a castigat la loto.
Cum era de asteptat, Liliana Ghervasuc a negat in prima faza aceasta informatie.
Spunandu-i-se ca am verificat informatia si ca aceasta se confirma, fosta secretara a grupului de firme Balli a recunoscut ca si cumnatul ei Marian Toma a incasat 500 de milioane de lei de la Loterie.
Ghervasuc i-a contrazis insa pe consatenii cumnatului ei si a precizat ca Marian Toma a castigat la categoria a II-a in 2004, inainte ca ea sa ajunga in fruntea Loteriei Romane. De asemenea, conservatoarea ne-a dezvaluit ca din aceasta suma a primit si ea 40 de milioane, bani din care si-a cumparat genti. Prezentam in continuare dialogul dintre reporterul ZIUA si directoarea Liliana Ghervasuc.
Inregistrarea audio poate fi ascultata pe siteul ziarului nostru www.ziua.ro.
Reporter: Doamna directoare, ati vazut aseara emisiunea de pe OTV?
Liliana Ghervasuc: Pai nu domne' ca eu muncesc, eu dorm, eu nu...
Rep.: Atunci sa va spun despre ce este vorba. Cineva a dat un mesaj in care spunea ca o ruda de-a dumneavoastra a castigat 500 de milioane de lei la loto.
L.G.: Cand domne' a castigat ruda asta a mea?
Rep.: De curand.
L.G.: N-a castigat domne' nici o ruda de-a mea la Loterie.
Rep.: Deci nici o ruda nu a castigat?
L.G.: Nici o ruda. Va rog sa verificati cand faceti afirmatii de genul acesta.
Rep.: Am verificat si am aflat ca a castigat cumnatul dumneavoastra la Loto.
L.G.: A castigat in 2004 cand nu eram presedintele Loteriei. Eu sunt presedintele Loteriei din anul 2006, de pe 17 martie 2006. Iar Marian Toma (n.r. - cumnatul Lilianei Ghervasuc) a castigat o singura data la Loterie in 2004. A castigat in jur de 500 de milioane cu un prieten si o Dacie Solenza. Au castigat la categoria a II-a. Nu este nici o stire bomba, oameni buni.
Soacra ofticoasa
Rep.: Deci a castigat inainte ca dumneavoastra sa fiti directoare?
L.G.: In 2004. Din banii aia mi-a dat si mie 40 de milioane si mi-am cumparat niste genti.
Rep.: Si de atunci nu a mai castigat nimic.
L.G.: Nu. N-a mai castigat nimic. Si joaca si a zis ca de cand e cumnata-mea presedinte la Loterie nu mi-a iesit nici macar un numar. Si stiti pe ce numere a castigat? Pe datele noastre de nastere. N-a pus data de nastere a maica-mii, a soacra-sii, 22. Si pentru ca n-a pus 22 n-a castigat la categoria I. Si de atunci mama nu-l mai inghite. Spuneti-le alora de la OTV ca sunt varza cu carne.
Rep.: Ei au dat o informatie, noi am verificat-o. De aceea v-am si sunat, ca sa va intrebam.
L.G.: Sa mai dati asa in ziar la dumneavoastra ca imi place aia cu conturile pe Luna (n.r. - in editia de ieri am publicat declaratii ale Lilianei Ghervasuc in care aceasta sustinea ca nu va muta conturile Loteriei la Bancpost, ci pe Luna).
Planurile directoarei
foto: Rompres ZIUA a dezvaluit in ultimele zile faptul ca Liliana Ghervasuc pregateste o megaafacere de pe urma careia sa profite din plin fostul ei amant, Mihai Bogza, presedintele Bancpost. Concret, potrivit unor surse din interiorul Loteriei, directoarea doreste sa mute conturile companiei la banca condusa de cel cu care a fost surprinsa de paparazzi "Cancan" sarutandu-se. De asemenea, Liliana Ghervasuc are de gand sa cumpere mai multe spatii comerciale de la aceeasi banca in fruntea careia se afla fostul ei amant. Chiar daca Loteria nu are nevoie de noi spatii. Liliana Ghervasuc a negat toate aceste informatii si ne-a declarat ca nu doreste sa achizitioneze nici un spatiu de la Bancpost. Totodata, secretara ajunsa la carma uneia dintre cele mai importante si banoase institutii sustine ca nu a avut si nici nu are de gand sa mute conturile la Bancpost. "Pe luna vreau sa le mut! Pentru ziarul ZIUA, pe luna vreau sa le mut", ne-a spus Liliana Ghervasuc atunci cand am intrebat-o daca va muta sau nu conturile Loteriei la Bancpost.
Casatoria paravan
Intentiile Lilianei Ghervasuc de a muta conturile Loteriei Romane la Bancpost pot fi determinate de relatia amoroasa pe care cei doi au avut-o. Fosta secretara a grupului de firme Balli si Mihai Bogza au fost fotografiati in timp ce se plimbau tinandu-se de mana si se sarutau. Liliana Ghervasuc a negat faptul ca ar avea vreo legatura cu presedintele Bancpost. "Nu am fost niciodata (n.r. - cu Mihai Bogza). Ma plimbam pe strada. Va intereseaza viata mea amoroasa, luati o camera de luat vederi si cand merg in dormitor. Viata intima o are fiecare", ne-a declarat Ghervasuc. Mai mult, la doar o zi de la dezvaluirile ZIUA privind planurile de afaceri pe care le are cu amantul ei de la Bancpost, Liliana Ghervasuc a fost ceruta in casatorie de un anume Nelu Minca. Acesta este presedintele PC Mangalia si directorul Hotelului Prahova din statiunea Saturn. El este fratele lui Costel Minca, patronul restaurantului "Ciresica" din Neptun. Un local pe terasa caruia presedintele Traian Basescu obisnuieste sa petreaca atunci cand se afla pe litoral. Totusi, varianta ca banii Loteriei sa ajunga la Bancpost, prin mutarea conturilor companiei si achizitionarea unor sedii de la aceasta banca, este in continuare foarte probabila. Iar, in cazul in care afacerea cu Mihai Bogza s-ar perfecta, casatoria Lilianei Ghervasuc o va feri de acuzatia ca a facut toate aceste tranzactii datorita unei relatii amoroase cu presedintele Bancpost.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.