O initiativa legislativa prevede diminuarea numarului de elevi intr-o clasa de scoala generala de la 25 la 20. Aceasta masura este considerata imposibil de realizat, din lipsa de profesori, de spatii de clasa si de o finantare pe masura.

Din anul scolar viitor directorii de scoli generale nu mai pot inscrie intr-o clasa mai mult de 20 de elevi, fata de 25, cum este in prezent. In liceu, o clasa va avea 25 de elevi, nu minimum 28, asa cum s-au facut inscrierile la admiterea din acest an. In opinia mai multor specialisti, aceasta tinta este una mai mult decat fantezista: nu sunt profesori, nu sunt spatii de clasa, nu sunt bani.

“Clasa de elevi din invatamantul primar cuprinde, in medie, 20 de elevi, dar nu mai mult de 25 de elevi; in invatamantul gimnazial, clasa de elevi cuprinde in medie un numar de 20 de elevi, dar nu mai mult de 25 de elevi; in invatamantul liceal si tertiar non universitar, clasa de elevi cuprinde in medie un numar de 25 elevi, dar nu mai mult de 28 de elevi; in invatamantul profesional si tehnic, pregatirea practica realizata prin laborator si stagiile de instruire practica desfasurate in atelier ele scolilor se organizeaza pe grupe de elevi. Grupa de elevi cuprinde in medie un numar de 12, dar nu mai mult de 14”, se stipuleaza la articolul 102, alin. 1 din proiectul privind Legea invatamantului scolar, document ce urmeaza a fi supus spre promulgare de catre Parlament. Pana acum, in clasele I si a V-a, un director nu avea voie sa inscrie mai mult de 25 de elevi.