SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Prietenia nu e intotdeauna un vehicul de lux, o limuzina care iti ia ochii prin stralucire si motor voinic. Prietenia intotdeauna nu este o masina eleganta care circula numai pe autostrazi cu asfalt intins ca unt
SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Prietenia nu e intotdeauna un vehicul de lux, o limuzina care iti ia ochii prin stralucire si motor voinic. Prietenia intotdeauna nu este o masina eleganta care circula numai pe autostrazi cu asfalt intins ca untul pe paine si fara nici un firicel de praf. Uneori prietenia circula caznit si in vehiculele de transport in comun, circula intr-un troleibuz deselat cu viteze blegi care inainteaza anevoie pe un drum cu hartoape sapate de certurile intre prieteni. Nu e numai liniste in prietenie si poate e bine sa mai sara si scantei ca sa nu motaie prietenia, stiut fiind ca dupa niscaivai scandaluri, la reimpacare, prietenia e mai sprintena si mai calda. Uneori prietenii se cearta si-si poarta ranchiuna reciproca toata viata. Altii se infurie, ii toarna o salata in cap prietenului, dar apoi le trece mania si se stingandu-se ca taciunele aruncat in apa. Iata cateva prietenii nelinistite care au trecut de la apa blanda la apa urcata la punct de fierbere. Iata cateva povesti de prietenii zbuciumate si iar afectuoase, si iar in explozie, si iar calme. Stransa era prietenia intre Victor Piturca si fratii Giovani si Victor Becali. Barbati destepti, cu prea plin de personalitate, dar si cu orgoliu "agabaritic". Isi petreceau ore intregi impreuna, mai in fiecare zi. Pana cand se barfeste ca Piturca le-ar fi spus ceva de genul - voi va pricepeti mai mult ca machedonii la branza si mai putin la fotbal. Au sarit din tatani nervii, zburau vorbele grele ca schijele de obuz si prietenia la toarta dintre antrenor si impresari s-a facut tandari. Nu si-au vorbit ani de zile, au intors privirea cand se mai intersectau prin viata si parea ca nimic nu va putea lipi cioburile prieteniei sparte, reintregind relatia. Dar timpul a mai netezit taisurile cioburilor si acum Victor Piturca, antrenorul nationalei, si cei mai importanti impresari, Giovani si Victor Becali, stau iarasi alaturi la meciuri si mai intind suete prietenesti.


O splendida relatie s-a sudat de-a lungul anilor, de-a lungul extraordinarelor filme facute impreuna intre Sergiu Nicolaescu si Amza Pellea. Se destainuia marele regizor ca pentru el Amza este actorul aproape-aproape perfect. Se intelegeau din priviri, aveau o prietenie temeinica ca intre doi barbati plini de haruri. O singura data a parait legatura dintre ei, riscand sa se destrame. Se filma pe varful Bucegilor si Amza venise obosit, manifestandu-si nemultumirea ca la cabana nu va dormi singur in camera. Si-a spus cu glas rastit nemultumirea, a amenintat ca nu participa la filmari, iar prietenul de-o viata, Nicolaescu, s-a enervat si el, spunandu-i ca e liber sa se duca sa doarma la hoteluri in Sinaia. Amza s-a dus pana la o margine de stanca, a privit spre hauri, s-a recules, si-a redobandit calmul si s-a intors la Sergiu Nicolaescu cu replica: "Comanda «Motor!» si hai sa incepem filmarea".

Alte furtuni care au ravasit prietenii intre mari personalitati in articolul de saptamana viitoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.