Mai multe haine chinezesti care se vand si in magazinele romanesti sunt suspectate, la nivel global, ca pot cauza cancer de piele si iritatii. Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a intrat, ieri, in alerta, deoarece in Noua Zeelanda, d
Mai multe haine chinezesti care se vand si in magazinele romanesti sunt suspectate, la nivel global, ca pot cauza cancer de piele si iritatii. Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a intrat, ieri, in alerta, deoarece in Noua Zeelanda, doi copii au ajuns la spital dupa ce pijamalele cu care erau imbracati au luat foc. Hainele care vor fi retrase de pe piata si distruse au in compozitie lana si bumbac cu continut ridicat de formaldehida, o substanta toxica si inflamabila.

Autoritatile au intrat in alerta in urma incidentului din Noua Zeelanda, ANPC considerand ca si pe piata romaneasca s-ar putea vinde astfel de produse care pun in pericol sanatatea copiilor, dar si pe cea a adultilor. „Specialistii straini care au descoperit aceste haine nu ne-au precizat companiile care vand astfel de produse si nici tipul acestora. Inspectorii nostri vor retrage de pe piata textile chinezesti in mod aleatoriu, pana cand vom fi anuntati prin sistemul de alerta european Rapex“, ne-a declarat Laura Hora, reprezentanta ANPC. Conform acesteia, autoritatea si-a stabilit deja o lista de articole de imbracaminte pentru care exista suspiciunea ca ar contine substanta toxica. Hainele vizate sunt din lana si bumbac. „Cel mai mult ne vom concentra asupra hainelor pentru copii, pentru ca ei sunt mai sensibili. Dar, in general, vom supune probelor din laborator toate hainele care vin in contact cu pielea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.