In loc sa-si plateasca  datoriile de 140 milioane euro catre furnizorii de servicii si materiale, CFR Calatori isi reinnoieste parcul auto cu limuzine de sute de mii de euro. Un exemplu este directorul general adjunct Ion Mihai, care s-a plimba
In loc sa-si plateasca datoriile de 140 milioane euro catre furnizorii de servicii si materiale, CFR Calatori isi reinnoieste parcul auto cu limuzine de sute de mii de euro. Un exemplu este directorul general adjunct Ion Mihai, care s-a plimbat din 2003 si pana acum cu mai multe limuzine de serviciu, care aveau numere personalizate cu initialele numelui sau.

Chiar daca parcul auto al CFR Calatori este plin de masini de lux, directorul general Alexandru Noaptes ne-a declarat, ieri, ca este in derulare o licitatie pentru cumpararea a 27 de autoturisme Renault sau Toyota pentru sefii regionalelor.

In loc sa isi plateasca datoriile in valoare de 140 milioane de euro catre furnizorii de servicii si materiale, CFR Calatori isi reinnoieste parcul auto cu limuzine in valoare de sute de mii de euro. Cel mai bun exemplu este directorul general adjunct al CFR Calatori, Ion Mihai, care s-a plimbat din 2003 si pana acum cu mai multe limuzine de serviciu, numerele acestora fiind personalizate cu initialele numelui sau. Prima masina personalizata la dispozitia lui Ion Mihai a fost o Nubira, numerel e autoturismului continand data lui de nastere si initialele numelui sau, respectiv WMI. Dupa ce a mai urcat in functie, directorul a considerat ca Nubira nu mai e de rangul lui si a trecut la Volkswagen Passat. Numerele de la masina au fost personalizate, de asemenea, cu initialele numelui sau. Pentru ca angajatul CFR Calatori nu poate circula decat cu masini de stat personalizate, si ultima limuzina japoneza pe care o are la dispozitie a fost inscriptionata identic.

Autoturisme Renault si Toyota pentru regionalele CFR
Directorul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, ne-a declarat, ieri, ca este in derulare o licitatie pentru achizitionarea a 27 de autoturisme. „In aceasta perioada are loc o licitatie pentru achizitionarea a 27 de autoturisme pentru regionale. La licitatie s-au prezentat firmele Renault, Toyota si Dacia. In ultima etapa au ramas Renault si Toyota“, ne-a spus Noaptes. Directorul CFR Calatori ne-a mentionat ca ar putea fi achizitionate modelele Renault Megane sau Toyota Auris. „Un autoturism va costa circa 11.000 de euro. Trebuie sa achizitionam autoturisme pentru regionale. Im prezent avem la regionale masini care consuma 25 de litri la suta de kilometri. De cand este infiintata societatea CFR Calatori, nu a fost nici o licitatie pentru achizitia de autoturisme. Autoturismele ce vor fi achizitionate nu reprezinta nici 1% din ceea ce platim lunar catre CFR SA, in contul taxei pentru utilizarea infrastructurii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.