Doua echipe de jandarmi au patrulat, in cursul noptii de miercuri spre joi, in localitatea brasoveana Apata, pentru a asigura paza si a evita reizbucnirea conflictului iscat cu o zi in urma intre localnicii de etnie maghiara si romii care au incercat
Doua echipe de jandarmi au patrulat, in cursul noptii de miercuri spre joi, in localitatea brasoveana Apata, pentru a asigura paza si a evita reizbucnirea conflictului iscat cu o zi in urma intre localnicii de etnie maghiara si romii care au incercat sa le fure culturile. Potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov, situatia a inceput sa reintre in normal, in comuna fiind liniste, in cursul noptii de miercuri spre joi, insa masurile de paza vor fi inca mentinute."Doua echipe de jandarmi au patrulat in zona si a fost liniste. Masuri similare vor fi luate in continuare. Vom reduce treptat efectivele pe masura ce se normalizeaza situatia", a declarat, citat de Mediafax, generalul de brigada Eugen Pop, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov.
Batai cu furci si topoare
In urma conflictului din noaptea de marti spre miercuri, cinci persoane de etnie roma, dintre care una cu antecedente penale, sunt cercetate de Politie. Conform IPJ Brasov, cercetarile sunt efectuate de biroul de Politie Rurala Rupea, urmand ca dosarul sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Rupea, cu propuneri corespunzatoare. Autoritatile brasovene au mai stabilit un plan de paza, potrivit caruia linistea va fi asigurata de reprezentanti ai celor doua etnii. "Am decis ca in acest plan sa fie inclusi si cetateni de etnie roma, pentru a nu exista divergente. Echipa de paza va fi formata din aproximativ 15-25 de persoane. Noi speram ca se va rezolva problema. Daca nu se va mai fura, va fi liniste in comuna", declara miercuri, Iuliu Boloni, primarul comunei Apata. Aproximativ 200 de romi si 150 de persoane de etnie maghiara au fost implicate in conflictul izbucnit in cursul noptii de marti spre miercuri. Locuitorii comunei Apata s-au batut cu bate si furci cu romii din localitate, revoltati de faptul ca romii dau navala, noapte de noapte in recoltele lor. Peste o suta de jandarmi si politisti brasoveni au intervenit in zona pentru a calma spiritele, reusind sa ii tina in frau pe oameni inainte ca cineva sa fie grav ranit. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.