Initiativa - Conservatorii vor cere sustinerea partidelor de opozitie Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca va cere sustinerea partidelor din opozitie pentru adoptarea in regim de urgenta a proiectului de lege privind reducerea TVA la 9%
Initiativa - Conservatorii vor cere sustinerea partidelor de opozitie Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca va cere sustinerea partidelor din opozitie pentru adoptarea in regim de urgenta a proiectului de lege privind reducerea TVA la 9% la alimentele de baza.   Dupa ce ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a "profetit" zilele trecute ca o eventuala reducere a TVA ar putea fi facuta de abia prin 2010, ieri, presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, care a initiat un proiect de lege care prevede reducerea TVA la 9% la alimentele de baza, a anuntat ca va face demersuri pentru un acord parlamentar privind adoptarea in regim de urgenta a acestui proiect de lege. "Este inacceptabil modul in care Guvernul amana o decizie, avand in vedere ca dupa seceta din aceasta vara se anunta scumpiri la multe din produsele alimentare. Cred ca se poate ajunge la un acord parlamentar pentru sustinerea de urgenta a acestei initiative. Doresc sa-l intreb pe primul-ministru daca este convins ca cineva caruia scumpirea painii, a uleiului sau laptelui ii afecteaza supravietuirea sa de zi cu zi poate astepta pana in 2010, asa cum sugereaza domnul Vosganian?", a comentat liderul conservator. El a adaugat ca, in opinia sa, decizia privind amanarea reducerii TVA are repercusiuni directe asupra unui segment important din populatie, tinand cont ca dupa seceta prelungita s-au anuntat cresteri de preturi la majoritatea alimentelor de baza.   EFECTE. Dan Voiculescu a mai spus ca, din punctul de vedere al PC, argumentele ministrului Economiei privind imposibilitatea scaderii TVA ca urmare a efortului bugetar facut de Guvern in educatie si sanatate sunt "doar praf aruncat in ochii oamenilor". "Incercarea ministrului de a sugera ca alocarea unor resurse suplimentare pentru educatie si sanatate se opune reducerii TVA la alimentele de baza pune Guvernul intr-o culpa morala, obligand populatia sa aleaga intre sanatate, educatie si supravietuirea de zi cu zi", se arata intr-un comunicat al conservatorilor. Liderul conservatorilor a subliniat ca este convins ca proiectul PC pentru reducerea TVA, inaintat la Senat inca din luna octombrie 2005, "argumenteaza clar suportul bugetar al reducerii TVA de la 19% la 9% la carne, lapte, ulei vegetal, paine, zahar".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.