"Prejmer (in germana Tartlau, in maghiara Prázsmár) este o localitate in judetul Brasov. Data fondarii ai originea aaezarii nu sunt cunoscute. Cert este doar faptul ca prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1240, atunci cand regele Béla al IV-lea al Ungariei (1235-1270) cedează biserica din Prejmer "cu toate veniturile si drepturile" sale manastirii Citeaux, in Burgundia, pentru folosul obstesc al intregului ordin.

Asezarea adaposteste o remarcabila biserica gotic timpurie, edificata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea. Constituie cea mai bine pastrata si cea mai puternica biserica-cetate medievala din estul Europei. Dedicată hramului "Sfanta Cruce", biserica a fost ridicata pe un plan central, in cruce greaca, modificat prin interventiile din secolul al XVI-lea.In jurul bisericii a fost construita, intre secolele XIII-XV, o masiva cetate taraneasca de refugiu. Zidurile au 12 m inaltime. In totalitate sunt 272 camere care sunt aranjate asimetric pe 4 nivele."
Fotografii trimise de Nicoleta Filip Pentru cititorii Cotidianul, asteptam de la voi fotografiile care v-au iesit cel mai bine sau pe care le iubiti cel mai mult. Singura conditie: sa fie relativ recente, nu mai vechi de o luna. Iar daca fotografia are o poveste sau daca doriti sa atrageti atentia asupra unui detaliu semnificativ, o sa ne bucuram sa le publicam cu tot cu textul vostru, chiar si in editia tiparita - caz in care va trebui sa va si platim.

Daca sunteti interesat de propunerea noastra trimiteti fotografiile voastre la adresa de email: lucipopescu@cotidianul.ro sau de aici

- Aveti grija ca fotografia sa nu aiba mai mult de 1,5 Mb.

- Rubrica se updateaza zilnic, la ora 12:00 a.m.

- Asteptam observatii si intrebari pe site, pentru fiecare articol

- Arhiva rubricii e aici