Cu zece zile inaintea debutului turneului european de calificare la JO din 2008, intreceri care se vor derula la Bratislava in perioada 2-9 septembrie, poloistii romani incearca sa-si refaca fortele sleite de participarea in premiera la turneul final
Cu zece zile inaintea debutului turneului european de calificare la JO din 2008, intreceri care se vor derula la Bratislava in perioada 2-9 septembrie, poloistii romani incearca sa-si refaca fortele sleite de participarea in premiera la turneul final al Ligii Mondiale si pregatesc atent asaltul olimpic. Invitati de antrenorul Sandro Campagna la un stagiu comun de pregatire cu Grecia, "tricolorii" si-au petrecut weekend-ul la Atena si si-au masurat fortele cu una din principalele contracandidate la biletul pentru Beijing. Si cum cele doua nationale sunt cam de aceeasi valoare, osciland in topurile internationale in apropierea podiumului, testele din Grecia au pastrat linia, 16-12, 8-11, 15-15. "Au fost meciuri extrem de utile, in care am pregatit atat superioritatea numerica si apararea la om in minus, cat si atacurile pozitionale si contraatacul. Cred ca suntem pe drumul cel bun si vom putea sa atacam la Bratislava biletul olimpic", ne-a spus antrenorul Vlad Hagiu, adaugand ca se bucura ca a castigat pentru echipa nationala cativa jucatori tineri, in frunte cu Ramiro Georgescu si Tiberiu Negrean. De altfel, in prima zi, jocul Romaniei a reusit sa-i bulverseze total pe greci, care pareau sa nu gaseasca antidot la giumbuslucurile tehnice ale centrului Radu Cosmin sau la suturile "tunarilor" Iosep, G. Georgescu, Andrei-Dina si R. Georgescu, dar nici culoare spre poarta aparata foarte bine de Nenciu Bertini si Dinu Robert, care au fost sprijiniti in defensiva de fundasii Busila si Kadar. Duminica, intr-un meci oficial, Romania a ratat spre final sansa de a termina din nou victorioasa, Radu Cosmin ratand la 8-8 un penalty, moment speculat la maximum de gazde, care au "inchis" tabela la 11-8 dupa doua gafe ale tanarului Goanta. Luni, la ultimul meci test, grecii au luat un avans considerabil in primele doua reprize si conduceau la un moment dat cu 13-7, dar finalul a apartinut "copiilor" pregatiti de Hagiu si Angelescu, Ghiban, Goanta si Negrean reusind sa-si ajute coechipierii mult mai bine si sa egaleze. Scor 15-15, chiar in ultimele secunde de joc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.