Prima ambarcatiune Class 1, care va participa la etapa de Formula 1 de viteza pe apa de la Constanta, programata la sfirsitul lunii, a sosit luni in Romania. Echipa Qatarului a intrat in tara pe la Vama Nadlac si a traversat prin Valea Oltului, sosin
Prima ambarcatiune Class 1, care va participa la etapa de Formula 1 de viteza pe apa de la Constanta, programata la sfirsitul lunii, a sosit luni in Romania. Echipa Qatarului a intrat in tara pe la Vama Nadlac si a traversat prin Valea Oltului, sosind la Constanta in noaptea de marti spre miercuri.

Echipa este condusa de seicul Hassan Bin Jabor al-Thani, membru in guvernul din Qatar, dar si pilot pe Qatar 96, una dintre favoritele de anul acesta. Qatarul are doua ambarcatiuni inscrise in competitie: Qatar 95 si Qatar 96, cu un buget de peste cinci milioane de euro destinat sustinerii acestora.

Caravana alcatuita din patru camioane ce transporta cele doua ambarcatiuni, workshopul echipei si cortul-hospitality soseste din Norvegia, locul de desfasurare a celei de-a treia etape a Class 1 World Powerboat Championship.

Etapa de la Constanta se va desfasura intre 29 si 31 iulie, pe lacul Siutghiol din statiunea Mamaia. Ambarcatiunile care participa au motoare de sute de cai-putere si pot depasi viteze de 250 km/h.

Imagini din Constanta, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.