Circa 300 de imigranti romani au parasit miercuri o tabara improvizata de cateva saptamani pe malul apeductului Tajo-Segura, in localitatea spaniola La Herrera (provincia Albacete, nord), dupa interventia a aproximativ 30 de agenti ai Garzii Civile s
Circa 300 de imigranti romani au parasit miercuri o tabara improvizata de cateva saptamani pe malul apeductului Tajo-Segura, in localitatea spaniola La Herrera (provincia Albacete, nord), dupa interventia a aproximativ 30 de agenti ai Garzii Civile spaniole, relateaza El Mundo, citat de Mediafax.


In tabara improvizata au mai ramas doar o parte dintre lucrurile romanilor (saltele, paturi si obiecte de imbracaminte) si cativa ocupanti ai acesteia, care au explicat ca politistii spanioli au descins miercuri, in jurul orei 19.00 (20.00 ora Romaniei), imbracati in negru si cu casti de protectie pe cap. Agentii fortelor de ordine le-au controlat actele de identitate si le-au cerut sa paraseasca zona, au pretins romanii.


PENTRU PROPRIA SECURITATE. Primarul localitatii La Herrera a motivat masura prin ratiuni de securitate, reamintind ca miercuri dupa-amiaza, un autoturism fara pasageri a cazut in apeduct, in apropierea taberei de romani, in ultimul dintr-o serie de incidente similare petrecute in ultimele zile. El a precizat ca a discutat despre asezarea de imigranti cu delegatul local al Guvernului de la Madrid, care i-a sugerat sa solicite in scris evacuarea taberei.


SI UN PIC DE INFRACTIONALITATE. Oficialul guvernamental a subliniat insa, ca infractiunile administrative comise de romani, cum ar fi ocuparea abuziva a domeniului public din apropierea apeductului sau aprinderea focului, trebuie sanctionate cu amenzi, evitandu-se folosirea fortei.


Pe de alta parte, autoritatile guvernamentale au anuntat ca in zona va fi consolidata prezenta trupelor Garzii Civile, "pentru a fi evitate confruntarile" violente intre locuitorii din apropiere si imigrantii romani.
Romanii ramasi in tabara au afirmat ca nu au unde sa se mute si raman in apropierea apeductului, deoarece aici au macar apa. Potrivit primarului Escobar, in luna iulie, in tabara se aflau circa 2.000 de romani, dar numarul lor a scazut sub 500, in ultimele zile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.