100 dintre joburile vacante se adreseaza absolventilor de marketing, constructii sau arhitectura.Toate santierele navale sint in
criza de muncitori Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), reprezentanta in Romania a companiei internationale Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering Co., ofera un salariu de 1.300 de lei la angajare, dar si posibilitatea de achizitionare avantajoasa a viitoarelor apartamente construite pentru angajatii sai. „Pina la sfirsitul anului, intentionam sa angajam peste 2.000 de persoane pentru santierul naval din Mangalia. Dintre acestia, peste 100 vor face parte din personalul TESA, adica ingineri, tehnicieni, economisti si un jurist. Insa avem nevoie si de 1.000 de muncitori, personal propriu si alti 1.000 pentru subcontractori", a declarat Eugen Pricopie, vicepresedintele DMHI. Acesta spune ca pentru personalul cu studii superioare se cauta mai ales absolventi, „tineri pe care sa ii crestem". Pricopie a explicat ca salariul de inceput de 1.300 de lei poate ajunge in sase luni la 2.000 de lei, in functie de performante. Pachetul de beneficii include tichete de masa la valoare maxima, plata dubla a orelor suplimentare, spor de conditii de munca, prime de Paste si de Craciun, transport gratuit la si de la locul de munca, dar si cazare si masa contra cost, spune Pricopie. Vicepresedintele sustine ca in scurt timp un ansamblu de 500 de locuinte va fi deschis angajatilor, apartamente pe care le vor putea achizitiona sub pretul pietei si cu credite avantajoase obtinute de companie. „O sa facem si un magazin cu electrocasnice, de unde angajatii isi vor putea cumpara aparatura la pret de angro", adauga acesta.

Principalele criterii de angajare pentru personalul TESA sint cunoasterea limbii engleze, capacitate de munca si existenta unei diplome care sa ateste calificarea in domenii ca proiectare, productie sau control tehnic. In ceea ce priveste cei aproape 2.000 de muncitori necesari, Pricopie spune ca a demarat deja o campanie in tara, in comunele mari, pentru angajari.

Joburi si in Coreea de Sud Compania-mama Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering Co. scoate la concurs pentru romani si posturi in Coreea de Sud. Pentru pozitia de inginer chimist, se ofera un salariu lunar de 1.300 de euro, masa si cazare pentru doua persoane, asigurare medicala si transport asigurat, inclusiv pentru doua vacante in Romania. Se cer nivel avansat de engleza si cunostinte de operare PC. O alta pozitie deschisa in Coreea de Sud este de secretar superior, pentru care se cere in plus diploma de master.

Detalii despre joburile Daewoo Mangalia, pe www.cotidianul.ro/select