Ministrii Educatiei din Romania si Italia vor semna o Declaratie de intentie privind predarea limbii, culturii si civilizatiei romanesti in scolile italiene.

Ministrii Educatiei din Romania si Italia vor semna o Declaratie de intentie privind predarea limbii, culturii si civilizatiei romanesti in scolile italiene, in urma cu o luna un document similar vizand comunitatile scolare din Spania.

Potrivit unui comunicat de presa al Minsiterului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, ministrul Cristian Adomnitei efectueaza, in perioada 22-24 august, o vizita de lucru in Austria si Italia, relateaza Mediafax.


ACORDURI. La Viena, Cristian Adomnitei va semna, impreuna cu Ministrul Educatiei si Culturii,Claudia Schmied, si cu Ministrul Stiintei si Cercetarii, Johannes Hahn, Declaratia de Intentie privind consolidarea si dezvoltarea cooperarii in domeniul educatiei, Sud-Estul Europei. Ulterior, ministrul Cristian Adomnitei va semna un Memorandum de intelegere in domeniul cercetarii intre Romania, Austria si Bulgaria.


In data de 25 august, Ministrul Educatiei va semna la Rimini, in Italia, o Declaratie de intentie cu Ministrul italian al Instructiei Publice din Italia, Giuseppe Fioroni, in vederea implementarii proiectului MECT privind predarea limbii, culturii si civilizatiei romanesti in scolile din Italia. In aceeasi zi, Cristian Adomnitei va sustine o alocutiune in cadrul seminarului "Meeting for Friendship Among the People", a precizat sursa citata.