Bunurile achizitionate in leasing au avut o valoare de 1,038 mld. euro in primul trimestru din 2007, in crestere cu 72% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat secretarul general al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare
Bunurile achizitionate in leasing au avut o valoare de 1,038 mld. euro in primul trimestru din 2007, in crestere cu 72% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat secretarul general al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB), Adriana Ahciarliu, pentru Mediafax.Finantarile pentru achizitiile de vehicule au reprezentat 70% din totalul pietei, leasingul de echipamente - 21%, restul revenind leasingului imobiliar.Companiile membre ALB au finantat, in primele trei luni, bunuri in valoare de 719,72 mil. euro, peste dublul nivelului consemnat in intervalul similar al anului trecut, detinand circa 70% din piata nationala de profil. La nivelul asociatiei, leasingul auto cumuleaza 64,5% din valoarea totala a bunurilor finantate, echipamentele industriale cumuleaza 25,7%, iar leasingul imobiliar, 9,8%.In functie de tipul actionariatului companiei de leasing, piata de profil era reprezentata, la sfarsitul primului trimestru, de companii afiliate grupurilor financiar-bancare in proportie de 72%, firme care apartin unor producatori sau importatori auto si companii independente, fiecare categorie cu o cota de 14%.Astfel, societatile afiliate au finantat echipamente in procent de 27,5%, vehicule cu o pondere de 60%, leasingul imobiliar detinand 12,5%. In cazul companiilor captive producatorilor sau importatorilor auto, finantarile pentru vehicule au predominat, avand 97%. Nu in ultimul rand, finantarile pentru achizitia de vehicule au ocupat 77% din bunurile finantate de companiile independente, 18% au apartinut leasingului echipamentelor, si 5% pentru leasingul imobiliar. ALB cuprinde 20 de companii de leasing si trei firme de credit de consum, urmand sa accepte in perioada urmatoare OTP Leasing, Ager Leasing si RCI Leasing.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.