"Decizia urmeaza sa fie luata foarte repede, adica in octombrie-noiembrie. GM a vizitat mai multe locatii de pe piata romaneasca, dar daca va alege Romania, fabrica va fi construita in Cluj", au precizat sursele citate.
Unitatea va fi o fabrica de ansamblare a autoturismelor marca Opel, pentru care investitia este estimata la peste 500 milioane de euro. Fabrica ar urma sa fie construita in parcul industrial Tetarom III, pe un teren de 100 de hectare. General Motors a cumparat dosarul de prezentare al companiei Automobile Craiova, producator de masini sub marca Daewoo, scos la privatizare de autoritatile romane.
GM nu a depus insa o oferta, singurul concurent fiind producatorul american Ford, iar negocierile sunt in derulare.
Reamintim ca Ford, al doilea producator american dupa GM, a prezentat o oferta tehnica ce include angajamente de investitii de 675 de milioane de euro pentru modernizarea si retehnologizarea fabricii si la cresterea numarului de angajati de la 3.900 la 7.000 si, posibil, la 9.000 de persoane.
Ford are in curs de proiectare un nou model de automobil care va fi fabricat exclusiv la uzina din Craiova, urmand ca productia unitatii sa fie destinata in special exportului.