Producatorul de corpuri de iluminat si instrumente de masura Luxten Lighting din Timisoara a inregistrat in primele sase luni venituri de 53,09 milioane euro, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2006, si un avans similar al profitului net
Producatorul de corpuri de iluminat si instrumente de masura Luxten Lighting din Timisoara a inregistrat in primele sase luni venituri de 53,09 milioane euro, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2006, si un avans similar al profitului net, la 6,15 milioane euro. "Printre factorii care au influentat rezultatele companiei se numara cresterea preturilor materiilor prime si materialelor, majorarea costurilor la utilitati, politica monetara si stabilitatea monedei nationale", a declarat, ieri, pentru Mediafax, directorul economic al Luxten Lighting Timisoara, Monica Bucur. Reprezentantii companiei mizeaza pe o majorare cu pana la 20% a valorilor bugetate pentru acest an, fata de cele inregistrate in 2006. In plus, Bucur a anuntat ca actiunile companiei ar putea fi tranzactionate la Bursa, incepand cu anul viitor. "In strategia pentru anul 2008, actionarii fondatori au stabilit ca unul din obiectivele cu impact semnificativ in evolutia societatii sa fie listarea la Bursa", a spus reprezentantul companiei. Pentru acest an, Luxten si-a programat investitii de circa 7,4 milioane de euro, care vor fi finantate in proportie de 65% din capital imprumutat si 35% din surse proprii, a mai precizat directorul economic al companiei. Acesta considera ca legislatia care reglementeaza productia de energie din surse neconventionale nu stimuleaza producatorii. Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, firma este controlata de mai multe persoane fizice, respectiv Claudiu Niculae Radulescu - 50,31%, Ionel Pepenica - 24,15%, Olimpia Moica - 21,19% si alti actionari, cu o participatie cumulata de 4,33%. Grupul are patru divizii, respectiv ETD (furnizare de electricitate), PLD (iluminat public), Luxten (producator de surse de lumina, accesorii, corpuri si stalpi) si AEM (aparate de masura). Compania a castigat mai multe licitatii publice in Capitala si in orase mari, precum Timisoara sau Constanta. Pe piata furnizorilor de energie, compania a avut anul trecut, potrivit datelor Ministerului Economiei, o cota de 0,39%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.