Invitat la emisiunea ,,100%’’ de la Realitatea TV, Gigi Becali a dezvaluit ca Hagi incaseaza 50.000 de euro pe baza contractului de munca si 350.000 dintr-un contract de imagine.

Gica Hagi a ramas sa incaseze cu stoicism bobirnace de la Gigi Becali, desi putea foarte bine sa incaseze sume importante de bani de la finantatorul din Ghencea si sa stea imbracat numai la costum. Invitat la emisiunea ,,100%’’ de la Realitatea TV, Gigi Becali a dezva-luit ca intre Steaua si Hagi exista doua contracte, unul individual de munca si altul de imagine. Hagi incaseaza de pe urma contractului individual de munca 50.000 de euro, iar de pe urma celui de imagine, 350.000 de euro. „Am facut asa ca sa platesc impozit mai mic. Daca eram prost si ii dadeam 400.000 pe contractul de munca, mai plateam 300.000 impozit la stat", a explicat Becali existenta celor doua acte. Chiar si asa, tehnicianul Stelei incaseaza cea mai mica suma din scurta sa cariera de antrenor. Bursaspor i-a oferit 600.000 de euro pe an, Galatasaray, echipa cu care a cistigat Cupa Turciei, i-a dat un milion de euro. Cam aceeasi suma a incasat-o si la Timisoara, cea mai mare parte tot printr-un contract de publicitate similar cu cel de la Steaua, pe care insa Marian Iancu nu l-a facut public.

Gigi Becali a mai spus o data ca este pregatit sa il concedieze pe Hagi, in ciuda faptului ca la prezentarea oficiala a acestuia ca antrenor al Stelei a anuntat ca nu il va da afara niciodata: „Daca nu face cum spun eu, il dau afara. Am spus la inceput, dar lucrez in functie de evenimente. Stiam eu ca se vor supara jucatorii ca nu au trasee? Stiam eu ca se vor teme ca nu mai pot intra in Liga Campionilor? E vorba de bani aici, de 30 de milioane de euro, si de altceva care reprezinta mai mult decit acesti bani. In Liga Campionilor ma voi bate cu Abramovici si cu Berlusconi, ceea ce nu pot avea in Romania". Posibilul inlocuitor este Cosmin Olaroiu, care „e mai bun decit Hagi de 100 de ori la ora asta".

Fatih Terim, antrenorul reprezentativei Turciei, i-a luat apararea lui Gica Hagi, declarind ca toata lumea ar trebui sa fie „atenta cu el". „Gica are o personalitate foarte buna, am lucrat patru ani cu el. Pe viitor sper sa ajunga un antrenor bun", a spus Terim. Si suporterii au continuat sa-l sustina pe Hagi, desi au fost dezamagiti de faptul ca singura persoana care putea sa tina vestiarul departe de Becali nu a reusit acest lucru.

Presedintele LPF, Mitica Dragomir, a declarat, pe de alta parte, ca si el ii sugera lui Halagian echipa cind era presedinte la Victoria. Oficialul LPF este de acord cu finantatorul stelist Gigi Becali in ceea ce priveste subordonarea antrenorilor de fotbal patronilor de cluburi: „Nu sintem straini pe malul Dimbovitei si ce se intimpla nu e o surpriza pentru romani. Nu ai ce sa faci. Asa s-a inteles la noi in tara legatura asta dintre patron si angajat. Pina or sa vina altii cu alta minte sau pina se vor deschide un pic la minte acesti miliardari ai nostri nu avem ce face. Dar, pe de alta parte, trebuie sa-i intelegem pentru ca ei baga banii". Intrebat daca mai cunoaste cazuri in Romania in care patronii sa intervina in deciziile antrenorilor, Dragomir a spus ca „e o chestie frecventa".

LPF a aminat si meciul Stelei Liga Profesionista de Fotbal a decis sa nu discrimineze echipa lui Banel&Co., decizind ieri sa amine meciul Steaua-Pandurii pentru ca Hagi sa aiba timp sa pregateasca mai bine meciul din Liga Campionilor. Ca si partida Farul-Dinamo, acesta se va disputa pe 12 septembrie, zi in care se va desfasura si amicalul Germania-Romania. Decizia a fost luata, desi mai multi dintre accidentatii Stelei, Emeghara, Iacob si Cristocea, s-au pregatit normal ieri-dimineata. In schimb, Mihaita Plesan a fost operat la Spitalul Militar si va sta pe tusa cel putin patru luni.