Performanta - O bautura recomandata tuturor Bauturile energizante, consumate cu moderatie, ne pot ajuta sa trecem peste momentele de epuizare fizica sau mentala. Iar daca au un continut mai mic de taurina, nu ne pun in pericol sanatatea.
Performanta - O bautura recomandata tuturor Bauturile energizante, consumate cu moderatie, ne pot ajuta sa trecem peste momentele de epuizare fizica sau mentala. Iar daca au un continut mai mic de taurina, nu ne pun in pericol sanatatea.  Taurina continuta de bauturile energizante este o substanta pe care organismul nostru o produce in mod natural. Ea are o actiune benefica: stimuleaza metabolismul, reduce stresul, regleaza temperatura corpului, intareste sistemul imunitar, imbunatateste circulatia sangvina la nivelul creierului si functionarea muschiului cardiac. Taurina continuta de bauturile energizante este obtinuta sintetic de companiile farmaceutice, dar nu este derivata din animale, asa cum se poate deduce pornind de la numele sau. In conditii de stres sau de efort fizic se poate intampla ca organismul sa nu mai sintetizeze o cantitate suficienta de taurina, ceea ce favorizeaza aparitia senzatiei de extenuare. Intr-o asemenea situatie se poate recurge la consumul unei bauturi energizante pentru a compensa deficitul acestei substante.   O doza este suficienta inaintea unor activitati fizice, inainte de a porni la un drum lung sau de teste si examene. "Exista o opinie destul de larg raspandita, conform careia trebuie sa bei energizant doar daca esti sportiv sau, mai nou, daca te duci in cluburi. Eu cred insa ca bautura energizanta consumata cu moderatie poate sa ajute multi oameni cand se simt epuizati fizic sau mental", a declarat Nadia Comaneci cu ocazia lansarii in Romania a bauturii energizante X-Force, cu un continut mai mic de taurina. "In viata trebuie sa fii moderat in tot ceea ce faci, iar eu am invatat acest lucru de-a lungul anilor. O doza pe zi ma ajuta sa imi revin dupa o oboseala accentuata, inainte de a depune efort fizic", completeaza Nadia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.