Iorga a refuzat sa nominalizeze vreo persoana care a cazut victima interceptarilor ilegale, mentionand ca inca se lucreaza la lista agentilor privati care au recurs la asemenea masuri. Conform ofiterului SRI, serviciul detine mijloacele tehnice pentr
Iorga a refuzat sa nominalizeze vreo persoana care a cazut victima interceptarilor ilegale, mentionand ca inca se lucreaza la lista agentilor privati care au recurs la asemenea masuri. Conform ofiterului SRI, serviciul detine mijloacele tehnice pentru a depista ascultarile neautorizate ale convorbirilor. Senatorul Serban Nicolae a anuntat ca senatorii juristi au solicitat lista aflata in lucru la SRI. "Sunt informatii folosite in scopuri private sau in scopuri economice", a spus Nicolae. Situatia este cu atat mai periculoasa cu cat aparatura necesara nu are preturi prea ridicate. Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Radu Stroe, a anuntat, la randul sau, ca va cere explicatii pe aceasta tema. "Vom solicita explicatii si dovezi, pentru ca nu imi inchipui ca un ofiter SRI face asemenea afirmatii fara sa aiba dovezi", a declarat Stroe citat de Mediafax. Deputatul Ion Stan (PSD), secretarul Comisiei, a anuntat ca saptamana viitoare va incepe un control la SRI "una dintre temele vizate fiind cea a interceptarilor ilegale efectuate de societatile de protectie si paza, detectivi particulari, sau alte firme". (A.I.) (alte amanunte in articolul: "Incaierare pe interceptari")


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.