Gheorghe Popa il va inlocui pe Dan Fatuloiu dupa ce acesta va pleca la post in SUA.

Chestorul de politie dr. Gheorghe Popa a fost nominalizat miercuri de ministrul Internelor, Cristian David, pentru functia de sef al Politiei Romane. Popa ne-a declarat ca nu stie cum sa reactioneze la aceasta veste. „Acum sint in concediu si chiar nu stiu ce sa zic… Astazi (ieri - n.r.) am aflat si eu. Este adevarat ca saptamina trecuta am fost chemat la ministrul David, unde am sustinut un interviu. M-a intrebat, printre altele, cum vad viitorul Politiei. Am raspuns ca am asistat practic la reforma in Politie, ca stiu care sint punctele slabe si ca sint in tema", ne-a spus chestorul Popa.

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) va fi numit prin decizie de primul-ministru, la propunerea ministrului Internelor. Chestorul Popa, actualmente adjunct al sefului IGPR, va intra in atributii dupa 9 august a.c., cind fostul sef al IGPR chestorul Dan Valentin Fatuloiu va pleca in SUA ca sef al biroului atasatului afacerilor interne.

Popa este doctor in stiinte juridice, specializarea criminalistica, fiind autorul mai multor inventii, in special in domeniul criminalisticii.