Blestemul accidentarilor care au lovit in plin cluburile in acest start de sezon, in special pe Steaua si pe Dinamo, nu l-a ocolit nici pe selectioner, care a fost nevoit ieri sa-l trimita acasa pe rapidistul Ionut Mazilu, care s-a reaccidentat la co
Blestemul accidentarilor care au lovit in plin cluburile in acest start de sezon, in special pe Steaua si pe Dinamo, nu l-a ocolit nici pe selectioner, care a fost nevoit ieri sa-l trimita acasa pe rapidistul Ionut Mazilu, care s-a reaccidentat la coapsa la care a mai avut probleme. In locul sau a fost convocat Claudiu Niculescu, spre stupoarea dinamovistilor. Capitanul din Stefan cel Mare nu a fost chemat ieri la antrenamentul condus de Rednic tocmai din cauza unei probleme de sanatate, o infectie la unghia unui picior, asa ca, ieri dupa amiaza, nu era deloc exclus ca golgeterul dinamovist sa ajunga la Mogosoaia doar pentru a fi consultat de Pompiliu Popescu si apoi trimis acasa. Nationala a efectuat ieri dimineata antrenamentul oficial, din care a reiesit ca nu vor fi mari schimbari fata de componenta obisnuita a "tricolorilor".
"Turcia este cel mai potrivit adversar pentru ce ne asteapta in aceasta toamna, e inutil sa joci cu o echipa foarte slaba, sub cota noastra si sa castigi cu 4-0 sau 5-0, nu ne-ar ajuta cu nimic. Cu orice echipa turceasca venita in Romania nu a iesit prea bine. Au fost mereu mari ambitii si asa va fi si acum. Este o echipa prestigioasa si vrem sa invingem, pentru a avea un moral bun. Unii dintre jucatorii turci sunt prietenii nostri. Sper sa ne iasa ce ne propunem, avand in vedere ca ne gandim la calificare", a comentat ieri Adrian Mutu. Atacantul Fiorentinei nu a ocolit subiectul accidentarilor. "Mai imbatranim si noi, anii isi spun cuvantul, apar accidentarile. Imi pare rau ca sunt baieti accidentati, sper sa trecem cu bine peste aceste momente, sa fim apti cu totii cat mai repede, pentru ca in aceasta toamna ne asteapta meciuri foarte grele. Suntem la un pas de calificare si nu vrem sa ratam ocazia de a face atata lume fericita", a spus Mutu. Acesta a vorbit si despre convocarea-surpriza a veteranului Dorinel Munteanu. "Nu visez sa joc cat el, vreau sa termin mai repede, nu chiar asa. Este imbucurator ca a revenit la varsta lui, daca domnul Piturca il selectioneaza inseamna ca joaca bine, altfel nu era aici. N-ar trebui sa radem, ci sa-l apreciem pentru ce face ca antrenor in primul rand", a mentionat Mutu. "Briliantul" a vorbit si despre "valurile" pe care le-a facut Lobont in Italia, prin prestatia sa exceptionala din meciul de la Roma, cu Lazio. "Ma bucur ca joaca bine si sper sa continue asa. Daca isi doreste sa ajunga la un club mai mare ca Dinamo, ii urez bafta", a spus Mutu. Acesta i-a avertizat pe dinamovisti: "O sa fie greu, Lazio sigur va veni sa castige. Ca roman si dinamovist, m-as bucura ca Dinamo sa se califice. Au un antrenor bun, sunt baieti destepti si n-au nevoie de sfatul meu". Cu laude pentru Lobont a venit si Chivu. "M-am bucurat pentru Bogdan, dar si pentru Dinamo. M-am bucurat pentru ca stiu ca Bogdan si-a dorit foarte mult sa joace in Italia, dar probabil ca acolo valoarea lui nu a fost apreciata asa cum o stim noi. Prin evolutia lui le-a dat o palma italienilor, a fost foarte apreciat dupa meci, s-a scris foarte mult de evolutia lui si numai de bine", a spus jucatorul lui Inter Milano. Altfel, la antrenamentul de ieri, de la Mogosoaia, dupa jocul scoala comandat de Piturca, s-a distins destul de clar echipa care va incepe diseara impotriva Turciei, o formula fara mari surprize, cu exceptia folosirii lui Florentin Petre pe postul de fundas dreapta. Astfel, in echipa titularilor au jucat Lobont - Fl. Petre, D.Goian, Chivu, Rat - Codrea, Radoi - Dica, Mutu - Marica, in timp ce la rezerve au jucat M. Popa - P. Marin, M. Constantin, Prodan, St. Radu - Nicolita, C. Lazar, D. Munteanu, Ad. Cristea - Gh. Bucur. Finalul antrenamentului a constat in suturi la poarta aparate Lobont, acesta parand majoritatea executiilor, in timp ce Nicolita a exersat penalty-uri la poarta lui Popa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.