Marko Bela spera ca in campania pentru PE sa se dezbata teme europene.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca prioritatile pentru toamna trebuie sa fie bugetul pentru anul 2008 si alegerile europarlamentare. El a cerut asigurarea de fonduri suficiente pentru invatamint si sanatate, pe care le considera domenii sensibile.

Potrivit lui Marko, prin Legea bugetului ar trebui sa se asigure marirea pensiilor si sumele necesare pentru dezvoltarea infrastructurii. Pe de alta parte, Marko Bela a subliniat importanta pregatirilor si a campaniei pentru Parlamentul European. In opinia sa, data euroalegerilor ar trebui sa fie stabilita chiar in sedinta de miercuri a Executivului.

Liderul Uniunii a mai mentionat ca aceasta campanie ar da posibilitatea partidelor sa isi cintareasca sustinerea, sa intre intr-o competitie normala, in locul competitiei „anormale" care are loc in ultima vreme si care ameninta, in orice moment, cu „bulversarea formulei politice". „Avem nevoie de competitie, dar avem nevoie, in acelasi timp, si de stabilitate", a subliniat Marko Bela. (R.B.)