Verde La finalul sedintei de Guvern de ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) le-a cerut atat primarului Bucurestiului, cat si primarilor de sector sa respecte dreptul bucurestenilor la viata curata si la spatii verzi, facand referire la
Verde La finalul sedintei de Guvern de ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) le-a cerut atat primarului Bucurestiului, cat si primarilor de sector sa respecte dreptul bucurestenilor la viata curata si la spatii verzi, facand referire la intentia de a transforma Parcul Bordei intr-un cartier rezidential.   "In calitate de prim-ministru, dar si de bucurestean, mi se pare extrem de important ca Bucurestiul sa isi poata pastra zestrea de parcuri si spatii verzi, parcuri care fac parte din zestrea orasului, din zestrea istorica. (..) Cer atat primarului Bucurestiului, cat si primarilor de sector sa tina cont de acest lucru in deciziile pe care le iau si sa respecte dreptul bucurestenilor la viata curata si la spatii verzi", a spus Tariceanu. Premierul a afirmat ca mai multe ONG-uri s-au prezentat ieri la Guvern cu o serie de propuneri pentru ca Bucurestiul sa pastreze acest parc, cerand Executivului sa emita o ordonanta de urgenta pentru scoaterea Parcului Bordei din proprietatea omului de afaceri Costica Constanda.   Jurnalul National a prezentat de-a lungul timpului ample anchete despre modul in care terenul de 3,3 hectare de pe malul Lacului Floreasca, delimitat de Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Mircea Eliade si Strada Turgheniev - vizavi de Parcul Herastrau - , a devenit proprietatea omului de afaceri Costica Constanda in septembrie 2003, in urma unei dispozitii de primar general pe Legea 10/2001.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.