Prezenta aerului tropical explica frecventa mare a temperaturilor maxime de peste 35 de grade joi in Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova si vestul Dobrogei, vineri in cea mai mare parte a tarii, iar sambata in sudul si sud-estul tarii. In ziua cea mai
Prezenta aerului tropical explica frecventa mare a temperaturilor maxime de peste 35 de grade joi in Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova si vestul Dobrogei, vineri in cea mai mare parte a tarii, iar sambata in sudul si sud-estul tarii. In ziua cea mai calduroasa, vineri, maximele termice vor urca spre 38 grade in Campia Romana. Temperatura maxima absoluta inregistrata in tara noastra la 10 august 1951 in localitatea Ion Sion din judetul Braila a fost de 44,5 grade, si in aceeasi zi, in alte doua localitati din Baragan, Amara si I.C. Frimu, s-au atins 44 de grade. Spre sfarsitul intervalului, in extindere de la vest la est, nebulozitatea se va accentua, vor fi oraje, si va incepe sa ploua. (meteorolog Doina Marasoiu)   Pe litoral   Azi (joi):  Vremea va fi frumoasa si calduroasa. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxime: 31... 33°C, iar minime: 22... 24°C. Temperatura apei marii va fi de 23... 24°C.   Maine (vineri): Vremea se va mentine frumoasa si calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Maxime: 31... 34°C, iar minime: 21... 24°C. Temperatura apei marii va fi de 23... 25°C.   Poimaine (sambata): Vremea va fi frumoasa si calduroasa. Cerul va fi senin ziua si variabil noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxime: 31... 33°C, iar minime: 22... 24°C. Temperatura apei marii va fi de 23... 24°C.   La munte   Azi (joi): Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in nordul Carpatilor Orientali, unde spre seara si noaptea vor fi conditii de averse.   Maine (vineri): Vremea se mentine calduroasa. Cerul va fi senin, cu unele innorari noaptea in masivele din nord, unde izolat vor fi averse.   Poimaine (sambata): Vremea va fi instabila. Cerul se va innora treptat, incepand din masivele vestice, si va ploua in aversa si vor fi descarcari electrice. Vor fi conditii de grindina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.