Revenirea pe „rosu" a preturilor la Bursa de Valori a determinat investitorii straini sa isi marcheze pozitiile si sa isi limiteze plasamentele in moneda nationala, ceea ce a condus la o depreciere a acesteia. Dupa cresterea de luni, care repre
Revenirea pe „rosu" a preturilor la Bursa de Valori a determinat investitorii straini sa isi marcheze pozitiile si sa isi limiteze plasamentele in moneda nationala, ceea ce a condus la o depreciere a acesteia. Dupa cresterea de luni, care reprezenta o continuare a evolutiei incepute vinerea trecuta, atunci cand Rezerva Federala americana a redus nivelul dobanzii cu care imprumuta bancile, cursul mediu scazand de la 3,2754 la 3,2576 lei, ieri acesta a urcat la 3,2772 lei, cel mai ridicat nivel incepand cu data de 11 iunie. „Leul s-a depreciat datorita volumelor semnificative de valuta cumparate de investitorii straini, care isi limiteaza pierderile pe toate monedele emergente", declara un dealer. Piata s-a deschis ieri la 3,2550 - 3,26 lei, aproape de inchiderea de luni. Ordinele mari de cumparare de valuta, la care s-au asociat si investitori locali pe langa cei straini, au adus o depreciere rapida a leului, euro atingand un maxim al cotatiilor de tranzactionare de 3,2895 lei. Pe finalul sedintei din piata autohtona euro s-a mentinut peste pragul de 3,28 lei (3,2825 - 3,2875 lei), insa astazi am putea asista la o revenire a leului, in cazul in care vor persista zvonurile privind o iminenta scadere a dobanzii de politica monetara a Fed, care se mentine din iunie trecut la 5,25%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.